Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 16
Ingredienser:
  • 1½ dl Hørfrø
  • 1½ dl Græskarkerner
  • 1½ dl Solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 spsk med top af chiafrø
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl koldt vand
  • 1 stort eller 2 små æg
Sådan gør du:
  1. Alle frø og kerner blandes sammen i en skål, hvorefter du tilføjer æg, salt og vand. Brug en stor ske eller en spartel til omrøringen. Lad den stå i knækbrødsdejen, for vi skal bruge den senere.
  2. Når alle ingredienser er rørt sammen, skal knækbrødsdejen stå mindst 45 min og gerne mere.
  3. Herefter vil du kunne se, at bl.a. hørfrøene og chiafrøene har suget vand, og har givet knækbrødsblandingen en mere bindende konsistens.
  4. Nu skal knækbrødsdejen fordeles på en bageplade i et jævnt lag i cirka 0,5 cm tykkelse. Brug den store ske, spartlen eller et lignende fladt køkkenredskab til udjævningen.
  5. Sæt din knækbrødsplade i midten af ovnen, og bag knækbrødet i 60-75 min ved 150 grader. Lad gerne knækbrødet stå i ovnen og få eftervarmen i 1 times tid eller til næste dag.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/hjemmelavede-knaekbroed-af-froe-og-kerner-nem-opskrift-paa-knaekbroed/