Cremet ostegratineret blomkålsmos med spinat og peberfrugt
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1 blomkålshoved
  • 75 gram pikant-flødeost eller anden flødeost variant
  • 25 gram revet mozzarellaost
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld frisk spinat eller 2-3 klumper fra frost
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 tsk salt
  • + evt. andre favoritkrydderier
Sådan gør du:
  1. Fyld en stor gryde med 1 - 1,5 liter vand, og bring vandet i kog.
  2. Mens vandet bringes i kog, skylles og snittes blomkålen i mindre stykker. Jo mindre, des hurtigere vil blomkålsstykkerne koges møre.
  3. Tilføje det snittede blomkål til gryden med kogende vand. Læg låg på gryden, og lad blomkålen koge mør i cirka 15-20 minutter.
  4. Tænd din ovn på grill eller opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  5. Hæld herefter vandet fra gryden, og tilføj herefter flødeosten til gryden.
  6. Pisk den møre blomkål og flødeosten sammen til en luftig blomkålsmos med en el-pisker.
  7. Skyld og snit peberfrugt og spinatbladende fint, og rør begge dele ind i blomkålsmosen. Smag mosen til med salt, peber og evt. andre krydderier.
  8. Hæld den varme blomkålsmos i et serveringsfad og top af med revet mozzarellaost.
  9. Sæt fadet på en bageplade midt i ovnen. Lad osten gratinere i 4-5 minutter. OBS: Hold godt øje!
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/cremet-ostegratineret-blomkaalsmos-med-spinat-og-peberfrugt/