Saftige tunbøffer med citron, friske asparges og sprød broccolisalat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Tunbøfferne
  • 4 dåser tun i vand (ca. 150 gram tun drænet for vand pr. dåse)
  • 3 æg
  • 5 spsk flødeost af valgfri variant (kan udskifte med mayonnaise for Paleo)
  • 5 tsk Pofiber eller Husk (Alternativt havregryn - ikke LCHF)
  • 1 lille løg
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Sort peber
  • 1 spsk citronsaft + citronskiver til serveringen
  • 1 klat smør til stegning
Sprød broccolisalat og de grønne asparges
  • 300 gram broccolibuketter
  • 200 gram frisk spinat
  • 1 lille gulerod (kan udelades, hvis du lever efter KETO/LCHF)
  • 1 håndfuld små tomater
  • 1 spsk peanuts til topping
  • 500 gram grønne asparges
Sådan gør du:
Sådan laver du tunbøfferne
  1. Skræl løget, og giv det sammen med resten af ingredienserne til tunbøfferne en tur i foodprocessoren.
  2. Lad tunfarsen hvile i 3-5 minutter. Det gør tunfarsen mere fast i det.
  3. Grib to store pander, og lad et par smørklatter smelte ved middel varme.
  4. Form tunbøfferne i en passende størrelse med ske, og steg tunbøfferne i smørret på panderne. Undgå helst at lave tunbøfferne for tykke og for store, da det vil gøre dem vanskelige at vende.
  5. Steg tunbøfferne i 3-4 minutter på hver side til de er gyldne.
Sådan laver du broccolisalaten og de grønne asparges
  1. Hæld 1 centimeter vand i bunden af en stor gryde, og bring vandet i kog.
  2. Knæk bunden af de grønne asparges. Læg broccoli og apsparges i gryden og damp-kog begge dele i 3-4 minutter.
  3. Pak de grønne asparges ind i stanniol, og afkøl broccolibuketterne under rindende koldt vand.
  4. Skræl og strimmel guleroden, snit tomaterne og skyl den friske spinat.
  5. Bland broccoli, spinatblade, tomater og gulerodsstrimler på et serveringsfad, og top af med peanuts.
  6. Server tunbøfferne med citronskiver, sprød broccolisalat og lune grønne asparges.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smaa-tunboeffer-med-citron-friske-asparges-og-sproed-broccolisalat/