Super saftige cheddar-chili frikadeller med havsalt
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1000 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 100 gram cheddar ost (fx Kerry Gold fra Rema 1000)
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 2 terning oksebouillon opløst i 0,2 dl (meget lidt) kogende vand
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk flagesalt (havsalt) som serveringsdrys på frikadellerne
  • 20 gram smør til stegning
Sådan gør du:
  1. Skræl og snit løget fint.
  2. Bland hakket kalv- og svinekød med cheddar ost, æg, løg, bouillon, chili, salt, peber og rør frikadellefarsen grundigt sammen med håndkraft eller en grydeske. Farsen må meget gerne være en smule våd i det, så bliver dine cheddar-chili frikadeller ekstra saftige.
  3. Giv en pande høj varme, og lad smørret smelte ved høj varme. Anvend evt. en ekstra pande for stegning af alle frikadellerne på en gang.
  4. Løbende mens smørret smelter formes cheddar-chili frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det varme smør på panden.
  5. Steg frikadellerne i cirka 3-4 minutter per side, indtil de er gyldne, sprøde og lækre.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/super-saftige-cheddar-chili-frikadeller-med-havsalt/