Farserede porrer i ovn » Opskrift med sprøde knoldsellerirösti
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Farseret + kogte porre
800 gram hakket kalv- og svinekød
1 æg
1 stort løg
½ tsk friskkværnet sort peber
1,5 tsk salt (cirka 7-8 gram)
+ evt. andre favorit-krydderier
3-4 porrer
Knoldsellerirösti
1 knoldselleri
2 æg
1,5 tsk salt
½ friskkværnet sort peber
+ evt. andre favorit-krydderier
Sådan gør du:
Sådan laver du farserede og kogte porrer
Skyl, rens og snit hver af porrerne i aflange stykker af cirka 5-7 centimeter.
Fyld porrestykkerne i en passende størrelse gryde, dæk porrerne med vand, og kog porrestykkerne i cirka 10 minutter.
Afkøl efterfølgende ⅔ dele porrestykkerne under koldt vand. Pak den sidste ⅓ ind i stanniol, så de holder sig lune.
OBS: Forbered gerne farsen, mens porrerne koger
Snit eller hak løget fint og bland det i en skål med kalv- og flæskefarsen, æg, salt og peber.
Placer nu en portion fars i din ene håndflade, læg et af de afkølede porrestykker ovenpå farsen, og form farsen om hver af porrerne i et jævnt lag.
Placer hver af de farserede porrer på en bradepande beklædt med bagepapir. OBS. Både Knoldsellerirøsti og de farserede porrer skal tilberede cirka 20-25 minutter, så tænd først ovnen på 200 grader varmluft, når knoldsellerirøstiene er ved at være klar til tilberedning i ovnen.
Sådan laver du knoldsellerirösti
Med en skarp kniv fjernes skrællen på knoldsellerien. Snit knoldsellerien groft, så det kan gå i en foodprocessor.
Riv knoldselleristykkerne i din foodprocessor. Vælg et størrelse mellem eller lille rivejern.
Bland den revne knoldselleri med æg, salt, peber og evt. andre favorit-krydderier.
Grib en passende håndfuld at knoldselleriblandingen, pres væden godt ud, og tryk mængden igennem en ringform(cirka 5-7 cm) og ud på en bradepande beklædt med bagepapir.
Gentag processen indtil du har lavet cirka 16 flotte runde knoldselleri-basilikumsrøsti på en bageplade.
Bag dine knoldselleri-basilikumsrøsti i ovnen, i cirka 10 minutter, hvorefter røstiene vendes og bages i yderligere 10 minutter til de er godt sprøde og gyldne.
Server de farserede porrer med knoldsellerirøsti og de lune porrer fra stanniolen.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/farserede-porrer-med-sproede-knoldsellerirosti-og-kogte-porrer/