Smagfuld grøntsagsomelet med fløde, frisk porre og basilikum
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 1 frisk porre
  • 2 spsk fløde eller cremefine (jo højere fedtprocent, des flere kalorier - kan udelades)
  • 10 gram smør (kan reduceres eller undlades ved brug af slip-let-pande)
  • 1 tsk tørret basilikum eller en lille dusk frisk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
Sådan gør du:
  1. Giv en stor pande høj varme og stik panden en smørklat.
  2. Mens smørret smelter, slår du de fire æg ud i en skål, renser og snitter porren fint. Tilsæt de snittede porrestykker og fløde eller cremefine, tørret basilikum, salt og peber til æggemassen i skålen.
  3. Rør godt rundt i skålen, så æggemassen "æltes" godt ind i porrestykkerne.
  4. Når smørret er smeltet, skrues der ned på middel varme og omeletmassen hældes på panden. Dæk panden til med et stykke stanniol. Stanniol-tricket "damp-bager" omeletten en smule under selve stegningen. På den måde undgår du en omeletbund der er overtilberedt og en overflade der er våd og utilberedt.
  5. Efter cirka 10 minutters tilberedning under stanniol er omeletten klar til servering.
  6. Smag omeletten til med yderligere salt og peber.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/omelet-floede-friske-porre/