Æggekage med bønner, spinat og bacon, dertil salat og dressing
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Æggekagen
10 æg
100 gram hakket spinat eller frisk
100 gram haricots verts bønner
1 glas champignoner eller 100 gram champignoner i skiver
200 gram bacon i tern
1 stort løg
2 terninger hønsebouillon opløst i 0,2 dl kogende vand
Friskværnet sort peber
Salaten
150 gram strimlet eller fintsnittet spidskål
100 gram fintsnittet grønkål
1 strimlet gulerod
1 peberfrugt
1 håndfuld små tomater
evt. topping fx mandelsplinter, græskarkerner, ristede kikærter ell.
Hjemmerørt dressing
2 dl creme fraiche
2 spsk citron
1 tsk paprika
½ tsk salt
1 dusk frisk fintsnittet basilikum eller 1 tsk tørret
Sådan gør du:
Sådan laver du æggekagen
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Slå æggene ud i en stor skål. Tilføj den opløste bouillon, og pisk det hele godt igennem.
Tilføj fintsnittet løg, haricots verts bønner, hakket spinat, champignoner, salt og peber.
Opsmør et ildfast fad af en passende størrelse (omkring 25 x 35 eller tilsvarende). Hæld æggemassen fra skålen over i det ildfaste fad.
Sæt fadet i den forvaremede ovn, og tilbered æggekagen i cirka 20-25 minutter.
Mens æggekagen er i ovnen, steges baconternene sprøde på en stor pande.
Når æggekagen er færdigbagt, serveres æggekagen med sprøde bacontern.
Sådan laver du salaten
På et stort fad blandes og anrettes spidskålen, grønkålen og gulerodsstrimlerne. Herefter toppes salaten af med snittet peberfrugt, små tomater og fx mandelsplinter eller ristede kikærter.
Sådan laver du dressingen (køb evt. en light udgave for færre kalorier - ikke LCHF)
Skyl og snit den friske basilikum fint. Bland så den snittede basilikum med creme fraiche, citronsaft, paprika og salt. Smag dressingen til, og tilføj evt. ingredienser efter eget ønske.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/aeggekage-med-boenner-spinat-og-bacon-dertil-blandet-salat-med-dressing/