Andesteg » Opskrift på langtidsstegt and til Jul, Mortens aften mm.
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1 Hel and fra 2,5 kg og op til 4 kg
  • 2-3 æbler (LCHF'ere kan udlade at spise æblerne eller tjek tip ovenfor)
  • 1 pose svesker (LCHF'ere kan udlade at spise sveskerne eller tjek tip ovenfor)
  • 1 løg
  • Groft Salt
  • Peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 120 grader almindelig ovn (ikke varmluft).
  2. Skyl og rengør anden godt både indvendig og udvendig.
  3. Giv anden en god omgang salt og nogle kværnfulde peber indeni og udenpå.
  4. Skær æblerne og løget i både, og fyld anden med æblestykkerne, løget og sveskerne, hvorefter anden lukkes med et par kødnåle (eller tandstikker, hvis ikke du har kødnåle).
  5. Læg anden på en bagerist, og steg den de første 2,5 time med brystet nedad og ryggen opad. Herefter vendes anden, så den i de sidste 2 timer steges med brystet opad og ryggen nedad. Under risten placeres en bradepande med vand i til stegefedtet. Placer risten og bradepanden i bunden af ovnen.
  6. Steg anden i cirka 4 timer og 30 minutter eller til kødet når en temperatur på 70 - 75 grader (hvis du bruger stegetermometer). Undervejs i stegningen hældes noget af andefedtet fra bradepanden henover anden. Dette sikrer en saftig andesteg med gylden farve og sprødt skind.
  7. I de sidste 15 minutter, gives anden 230 grader varmluft eller et skud grill, så andens skind bliver sprødt og lækkert. OBS: Hold øje, så anden ikke bliver sort.
  8. Lad anden hvile i 10 minutter inden udskæring eller udklipning med fjerkræsaks.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/langtidsstegt-hel-and-moer-og-saftig-andesteg-til-jul-mortens-aften-mm/