Flæskesteg » Opskriften på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4-6
Ingredienser:
  • Flæskesteg af ribbensteg eller kamsteg (1 - 2 kg = 4 - 6 personer)
  • OBS! Opskriften gælder stege fra 1 - 5 kg, de skal blot kunne være i samme fad/bradepande, således de steges i et lag i ovnen.
  • Fint salt
  • 2-3 spsk eddike
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
  2. Rids flæskestegens svær helt ned til kødet, MEN undgå endelig at ridse ned i kødet.
  3. Salt flæskestegens svær, både på og imellem sværen ,med fint salt.
  4. Vend flæskestegen på hovedet i et fad eller en bradepande, og hæld vand i fadet eller bradepanden indtil sværen er dækket.
  5. Sæt flæskestegen i ovnen på nederste rille/niveau - gælder under hele stegningen. Tilbered flæskestegen med sværen nedad i de første 30 minutter.
  6. Vend nu flæskestegen om, så sværen er opad, og salt så sværen en sidste gang, inden flæskestegen igen sættes i ovnen i yderligere 45 minutter. OBS: Er flæskestegen skæv, så tjek tippet ovenfor for optimal stegning og sprødhed.
  7. Genistregen: Flæskesværen pensles med eddike(bare rolig, stegen tager ikke smag), og ovnen skrues op på 225 grader - OBS: Nu med varmluft. Fortsæt tilberedningen i de sidste cirka 45 minutter.
  8. OBS: Når der er gået cirka 30 minutter af de sidste 45 minutters stegetid, tjekkes flæskesværen for god sprødhed. Mangler sværen sprødhed, gives flæskestegen grill i de sidste 10-15 minutter. OBS: Hold godt øje, så stegen ikke bliver sort!
  9. Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/flaeskesteg-opskriften-paa-saftig-flaeskesteg-med-knasende-sproede-svaer/