Kødsovs og dampede grøntsager med sesamfrø » Nem opskrift
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Kødsovsen
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 dusk snittet basilikum eller 2 tsk tørret
  • 1 løg snittet fint
  • ½ liter tomatpassata, hakkede tomater eller Dolmio tomatsovs
  • 2 terninger oksebouillon
  • 1-2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk mild paprika
  • evt. 1 knsp tørret chili, samt et lille "dut" kulør for farve
De dampede grøntsager (Den hurtige - 500 gram blandet frost grønt)
  • 500 gram broccoli
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 stor gul peberfrugt
  • 1 store gulerod
  • 1 håndfuld haricots verts bønner
Sådan gør du:
Sådan laver du kødsovsen
  1. Grib en stor pande og brun det hakkede oksekød godt af under kyndig omrøring.
  2. Når oksekødet er brunet af tilføjes tomatsovs, basilikum, løg og oksebouillon til panden.
  3. Lad ingredienserne simre i 10 minutter ved middel varme. Smag kødsovsen til med salt, peber, paprika, samt evt. chili og kulør inden servering.
Sådan laver du de dampede grøntsager
  1. Bring 1 centimeter vand i kog i bunden af en stor gryde med låg.
  2. Skyl og snit peberfrugt, gulerod, haricots verts og broccoli i mindre stykker.
  3. Hæld alle grøntsagerne ned i gryden med det kogende vand. Sørg for vandet koger, og lad så grøntsagerne dampe i 5-7 minutter.
  4. Anret grøntsagerne i bunden af tallerkenerne, anbring en portion kødsovs ovenpå og afslut med et drys sesamfrø.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/koedsovs-med-sesamfroe-paa-bund-af-dampede-groentsager/