Lakseroulade med cremet flødeost og friske grønne asparges
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 400 gram røget laks i skiver
Flødeostcremen
  • 150-200 gram flødeost med urter (Alternativt friskost for færre kalorier)
  • Skal og saft af 1 økologisk citron
  • 1 dusk dild
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk friskkværnet sort peber
De grønne asparges
  • 500 gram grønne asparges
Sådan gør du:
Sådan laver du 2 styk flødeostfyldte lakseroulader
  1. Bland fløde- eller friskosten med fintrevet citronskal, 1-2 spsk friskpresset citronsaft, fintsnittet dild, salt og peber. Rør ingredienserne godt sammen med en ske.
  2. Læg et stykke bagepapir eller stanniol ud i cirka 30 centimeters længe på køkkenbordet.
  3. Fordel halvdelen af den røgede laks på bagepapiret eller stanniolen, så lakseskiverne lapper et stykke ind over hindanden, og ender med at dække et areal på cirka 25 x 15 centimeter.
  4. Fordel herefter halvdelen af fløde- eller friskostblandingen i et jævnt lag henover den røgede laks.
  5. Rul herefter lakserouladen, ved hjælp af bagepapiret/stanniolen. Rul fra den lange side af, uden at selve bagepapir eller stanniol rulles med ind i lakserouladen.
  6. Herefter følges trin 2 - 5 igen, når lakseroulade nummer to skal laves, hvorefter begge lakseroulader lægges i fryseren i 30 - 60 minutter.
  7. Herefter kan bagepapiret eller stanniolen fjernes fra lakserouladen. Skær lakserouladen ud i cirka 1 centimeter skiver, og anret lakseskiverne med de grønne asparges på et serveringfad.
Sådan tilbereder du de grønne asparges
  1. Cirka 5 - 10 minutter inden servering, bringes 1 centimeter vand i krog i bunden af en gryde.
  2. Skyld de grønne asparges, knæk bunden af dem, læg dem i gryden med kogende vand, og lad dem damp/koge i 3-4 minutter.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/cremet-floedeostfyldt-lakseroulade-med-blancherede-groenne-asparges/