Bøffer i sovs af kokosmælk med bløde løg og blomkåls-spinatmos
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 2-4
Ingredienser:
Hakkebøffer
500 gram hakket oksefars
1 stort løg
½ terning oksebouillon opløst i en smule kogende vand (cirka 0,1 dl)
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
1 spsk smør (kan undlades ved brug af slip-let pande)
Pandesovs på kokosmælk
1 dåse kokosmælk (vi skal kun bruge den fede del af mælken)
½ oksebouillonterning
Blomkåls-spinatmos
600 gram blomkålsbuketter
5-6 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
75 gram flødeostpikant (kan undlades for paleo)
1 dusk frisk eller 2-3 tsk tørret basilikum
Smag til med salt, peber og andre spændende krydderier
Sådan gør du:
Sådan laver du hakkebøfferne
Skræl det store løg og snit halvdelen fint, hvorefter løget blandes med oksefars, bouillon, salt og peber. Skær den sidste halvdel af løget i skiver(det laver vi bløde løg af).
Giv en stor pande høj varme, og lad smøret smelte.
Mens smøret smelter, formes 4-6 hakkebøffer af oksefarsen.
Læg hakkebøfferne og det skiveskårne løg på panden. Vend jævnligt rundt i løgene, og steg hakkebøfferne i 4 minutter på hver side.
Tilsæt herefter den fede del af kokosmælken og den halve bouillonterning til panden. Rør pandesovsen sammen og smag til med salt, peber, bouillon og evt. et par dråber kulør.
Lad sovs, bøffer og løg simre i nogle minutter ved lav varme inden servering.
Sådan laver du blomkåls-spinatmosen
Kog blomkålsbuketterne i 12-15 minutter til de er semi-møre.
Hæld kogevandet fra blomkålen. Vrid vandet ud af de optøede klumper spinat. Tilføj spinat, snittet bassilikum, flødeost og krydderier til blomkålen. Omrør hele molevitten og mos det groft med en grydeske inden servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/hakkeboeffer-i-sovs-af-kokosmaelk-med-bloede-loeg-og-blomkaals-spinatmos/