Calzone af blomkål med oksekød, cocktailpølser, tacosovs og peberfrugt
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Blomkålscalzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 4 æg
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Tomatsovsen (Du kan lave den selv eller købe en lækker færdigsovs)
  • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk salt
Fyldet til din blomkålscalzone
  • 500 gram hakket oksekød
  • 100 gram cocktailpølser (del hver af pølserne i halve)
  • 50 gram revet mozzarellaost til topping
  • 1 stor peberfrugt (fintsnittet)
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Brun oksekødet af på en stor pande ved høj varme sammen med en terning oksebouillon, peber og oregano.
  3. Skyl og snit blomkålet i mindre stykker, så stykkerne kan gå i foodprocessoren. Riv blomkålsstykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  4. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og fordel blomkålsrisene jævnt på bagepladen. Giv bagepladen med blomkålsrisene cirka 10 minutter i ovnen, så meget af fugten fordamper fra blomkålsrisene.
  5. Efter 10 minutter blandes blomkålsrisene med æg, mozzarellaost, salt og peber. Pres herefter calzonedejen ud i et jævnt lag på en bageplade i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen.
  6. Bag calzonedejen yderligere 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  7. Blend/purer alle ingredienserne til tomatsovsen i en skål med en stavblender.
  8. Tag bradepanden med den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel tomatsovsen, det brunede oksekød, samt halvdelen af henholdsvis cocktailpølser, mozzarellaost og peberfrugt på den midterste del af calzonedejen.
  9. Fold herefter hver af siderne indover midten. Det gøres nemmest ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten. Top din calzone af med cocktailpølser, peberfrugt, et drys oregano og den resterende mozzarellaost.
  10. Afslutningsvis tilberedes blomkålscalzonen 10-12 minutter i ovnen, hvorefter den er klar til servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/calzone-af-blomkaal-med-oksekoed-cocktailpoelser-tacosovs-og-peberfrugt/