Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Blomkåls-cheddarcalzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 4 æg
  • 50 gram revet cheddarost (fx Kerry Gold fra Rema 1000)
  • ½ fintsnittet peberfrugt
  • ½ fintsnittet løg (kan udelades)
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Tomatsovsen (Lav den selv eller køb en lækker færdigsovs)
  • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk salt
Fyldet til din blomkåls-cheddarcalzone (forsteges i 2-3 minutter på en pande)
  • 600 gram kylling inderfilet
  • Krydderiblanding af: 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano.
Topping til din blomkåls-cheddarcalzone
  • 8 skriver pepperoni
  • 50 gram revet cheddarost til topping (fx Kerry Gold fra Rema 1000)
  • 1 stor snackpeber i tynde skiver
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Læg kylling-inderfileterne i en skål og mariner dem i krydderiblandingen. Skær evt. inderfileterne i tyndere skiver for hurtigere tilberedning, når calzonen senere skal bages i ovnen.
  3. Skyl og snit blomkålet i mindre stykker, så stykkerne kan gå i foodprocessoren. Riv blomkålsstykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  4. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og fordel blomkålsrisene jævnt på bagepladen. Giv bagepladen med blomkålsrisene cirka 10 minutter i ovnen, så meget af vandindholdet fordamper fra blomkålsrisene.
  5. Efter 10 minutter blandes blomkålsrisene med æg, cheddarost, salt og peber. Pres herefter calzonedejen ud i et jævnt lag på en bageplade i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen.
  6. Bag calzonedejen yderligere 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  7. Grib din stavblender og blend/purer alle ingredienserne til tomatsovsen i en skål.
  8. Tag den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel tomatsovsen, de forstegte krydrede kylling-inderfileter, cheddarosten, samt fintsnittet løg og peberfrugt på den midterste del af calzonedejen.
  9. Fold herefter hver af siderne indover midten. Det gøres nemmest ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten. Top blomkåls-cheddarcalzonen af med pepperoni, peberfrugt, cheddarost og et drys oregano.
  10. Bag blomkåls-cheddarcalzonen i ovnen i 10-12 minutter en sidste gang, hvorefter den er klar til servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/blomkaals-cheddarcalzone-med-tomatsovs-kylling-og-pepperoni/