Farsbrød med bacon i ovn » Opskrift med grønkåls-spinatsalat
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
Forfatter: Johnny Christensen
Antal portioner: 4-6
Ingredienser:
1000 gram hakket kalv- og flæskekød
200 gram bacon i skiver
1 æg
1 stort løg
1 stor rød peberfrugt
2 fed hvidløg (kan udelades)
2 okse-bouillonterninger opløst i lidt kogende vand (0,2 dl)
1 tsk friskkværnet sort peber
Sprød grønkåls-spinatsalat
200 gram skyllet og snittet grønkål
200 gram skyllet frisk spinat
1 snackpeber
1 håndfuld tomater
2-3 spsk peanuts
evt. olivenolie eller dressing (OBS. tilfører ekstra kalorier til salaten)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Snit løg og peberfrugt fint, pres de to hvidløgsfed. Grib en stor skål, og rør kalve- og flæskefarsen sammen med løg, peberfrugt, hvidløg, æg, opløst bouillon, peber.
Form et flot farsbrød af farsen, og anbring farsbrødet i et passende ildfaste fad. Beklæd overfladen af farsbrødet med skiver af bacon. Sørg for baconstykkerne overlapper hinanden.
Bag herligheden i ovnen i 40-50 minutter. Anvender du et stegetermometer, skal centertemperaturen snige sig op på 78°C.
Tag den farsbrødet ud af ovnen, og skær det i passende skiver inden servering.
Sådan laver du den sprøde grønkåls-spinatsalat
Bland den friske spinat med snittet grønkål, snittede tomater og peberfrugt. Top af med et drys peanuts, mandler eller tilsvarende.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/saftigt-baconsvoebt-farsbroed-med-sproed-groenkaals-spinatsalat/