Langtidsbraiseret oksespidsbryst med skysovs og ovnbagt spidskål
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4-6
Ingredienser:
Langtidsbraiseret oksespidsbryst
  • 1000-1500 gram oksespidsbryst
  • 2 store løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 bouillonterninger svin eller okse
Ovnbagt spidskål
  • 1 spidskål
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Rødkålssalaten
  • 250 gram rødkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk mandelsplinter (groft hakkede mandler)
Skysovsen (OBS. Sovs er flydende kalorier, så moderation kan være en ide)
  • 1 dåse kokosmælk til skysovsen (vi skal bruge den fede del af mælken)
  • 1 bouillonterning svin eller okse
Sådan gør du:
Sådan laver du langtidsbraiseret oksespidsbryst og ovnbagt spidskål
  1. Tænd ovnen på 125 grader (varmluft ovn).
  2. Skræl og snit løg og hvidløg groft. Brun oksespidsbryst, løg og hvidløg hurtigt af i en klat smør på en meget varm pande.
  3. Anbring nu oksespidsbryst, løg, hvidløg og bouillonterninger i din römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde (form et låg af stanniol, hvis du anvender fad/gryde).
  4. Tildæk oksespidsbrystet med vand, dæk til med låg, og sæt herligheden i ovnen.
  5. Efter 5 timer, flækkes spidskålet fra top mod bund og pensles med olivenolie. Krydr spidskålsstykkerne med salt og peber, og medtilbered dem på en bageplade de sidste 45 minutter.
  6. Efter 5 timer og 45 minutter tages spidskålsstykkerne og oksespidsbrystet ud af ovnen, og oksespidsbrystet skæres ud i tynde skiver, inden servering.
Sådan laver du rødkålssalaten (igangsættes undervejs i spidsbrystets tilberedning)
  1. Riv rødkål og peberfrugt fint på et mandolinjern eller snit begge dele fint med kniv. Bland den lette rødkålssalat, og server den med mandelsplinter.
Sådan laver du skysovsen (igangsættes til sidst i spidsbrystets tilberedning)
  1. Tag 3-4 dl fond fra din römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde, og hæld fonden på en pande.
  2. Tilføj en bouillonterning, og den fede del af kokosmælken til panden. Rør skysovsen sammen, og lad den koge ind nogle minutter.
  3. Tip! Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/langtidsbraiseret-spidsbryst-med-skysovs-ovnbagt-spidskaal-roedkaalssalat/