Røget laks med blomkålsris og flødestuvet spinat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
  • 400 g røget laks
  • 1 tsk tørrede dildspidser eller en dusk frisk dild
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
Blomkålsris
  • 200 g blomkål
  • 1 terning grøntsagsbouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
Flødestuvet spinat
  • 150 g spinat (frosne klumper, kan fint anvendes)
  • 1 terning grøntsagsbouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
  • ½ dl fløde eller cremefine (for færre kalorier)
  • 1 skvæt citronsaft
Sådan gør du:
  1. Giv en gryde middel varme. Fyld spinat, fløde eller cremefine, bouillon og et skvæt citron i gryden. Lad den flødestuvede spinat simre, indtil resten af retten er klar - gerne uden låg, så en del af væden damper af. Det gør spinaten mere cremet. Smag til med salt og peber.
  2. Snit, riv, hak eller kør blomkålen gennem foodprocessoren (lav fx ris af et helt blomkål, så det er nemt de næste dage).
  3. Giv en pande høj varme. Tilføj blomkålsrisene og bouillonen og vend blomkålsrisene godt rundt på panden gennem de næste 8 - 10 minutter. Smag til med salt og peber.
  4. Server din røgede laks, med dildspidser, salt og peber. Anret blomkålsris og den flødestuvede spinat på tallerkenen.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/roeget-laks-med-blomkaalsris-og-floedestuvet-spinat/