Fiberboller med hytteost og gulerod

Fiberboller med hytteost og gulerod
Fiberboller med hytteost og gulerod

8 stk Fiberboller

Hands-on:  10min – Total tid:  45min
LCHF | PALEO

De her fiberboller, er absolut min favorit, når det kommer til brøderstatning med lavt kulhydratindhold. Det kan være du allerede har prøvet de lækre blomkålsbollerne med broccoli og rødbeder, som du også finder her på UPGRADED. De er også super lækre, krummen i grøntsagsboller, er dog en smule mere “våd”, fordi de primært består af saftige grøntsager.

Skal du bruge brøderstatning til  fx morgenbrød, burgerboller eller lignende, så er du simpelthen nødt til at prøve at lave de her fiberboller. De er super nemme at lave og kan varieres på et utal af måder fx med diverse kerner og nødder, revet ost, med gulerod, med gulerod osv. – Du er helt med på det kun er fantasien, der sætter grænserne her.

 

5 from 1 reviews
Fiberboller med hytteost og gulerod
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 10
 
Ingredienser
  • 4 Æg
  • 2 dl Hytteost (Gerne så fed så muligt)
  • 30 g Smør
  • 1 dl Mandelmel købt eller hjemmemalet i foodprocessoren
  • 1 dl Kokosmel( kan erstattes med øget mængde mandelmel eller pofiber)
  • 1 dl Pofiber
  • 0,5 dl Hørfrø
  • 0,5 dl Sesamfrø til drys
  • 2 spsk Loppefrøskaller (Psyllium Husk)
  • 1 Gulerod
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Hav- eller Stensalt
Tilberedning
  1. Sådan gør du:
  2. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  3. Smelt smøret og hæld det i foodprocessoren med æg, hytteost og gulerod. Blend ingredienserne godt igennem, så specielt guleroden er hakket i små stykker.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne med undtagelse af sesamfrøene, som vi først skal bruge som drys, når fiberbollerne er formede på bagepladen.
  5. Lad dejen hvile i mindst 10 - 15 minutter, så fibrene får opsuget og samlet dejmassens væde.
  6. Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollerne med. Dyp jævnligt, så er det super nemt og hurtigt at få formet nogle flotte fiberboller.
  7. Når du har formet ca. 8 fiberboller på en bageplade, drysses de med sesamfrø og sættes i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 160 grader varmluft. Har du travlt, så kan du smide dem ind på 200 grader i 20-25 min.
  8. Tag bollerne af bagepladen og lad dem afkøle på en bagerist, så restene damp og varme fra fiberbollerne ikke gør dem bløde.

 

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få flere tips og tricks til en smartere, sundere og bedre livsstil

“Synes godt om” UPGRADED på Facebook

Jeg vil blive super glad, hvis du hjælper med at sprede det gode budskab om UPGRADED!

Husk også at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får genveje til øget produktivitet, smagfulde opskrifter på rigtig mad, tips og tricks til optimeret fedtforbrænding og smartere motion direkte i din indbakke
[mc4wp_form id=”1719″]

På forhånd – 1000 tak for opbakningen!

Johnny Christensen og Team UPGRADED

6 KOMMENTARER

  1. Hvordan bør bollerne opbevares?
    Og hvordan undgår man, at de bliver hårde og lidt kedelige på overfladen?
    Smager i øvrigt super godt.

    • Hej Karin,

      Tak for din feedback 😉

      Opbevar bollerne i køleskabet indtil de er spist. Kan du være kommet til at bage bollerne for højt oppe i ovnen?

      Det kan nemlig gøre bollerne hårde og lidt kedelige i overfladen. Næste gang kan du sætte bagepladen i bunden af ovnen / overveje lavere temperatur i lidt længere tid 🙂

      Hvis der er noget jeg har lært, så er det at ovne er forskellige – Hvilket ind i mellem kan give lidt udfordringer 🙂

      Rigtig god fornøjelse – Ha’ en fantastisk weekend!

  2. Første gang jeg laver fiberboller . Hold da op de er virkelig gode,og så nemt at lave kan man fryse dem. Da jeg kun må spise 1-2 stk om ugen . Glædet mig til læse flere af dine opskrifter…

  3. Først opdaget din side nu. Den ser skøn ud – glæder mig til at prøve denne opskrift
    Er det bare alm. Kokosmel der skal bruges?

    • Hejsa Michelle,

      Hvor er det skønt at høre du har opdaget min side 😀

      1000 tak for din positive feedback.

      Ja, det er almindelig kokosmel, jeg har anvendt i opskriften.

      Ha’ en fortsat skøn dag ;D

Please enter your comment!
Please enter your name here