Proteinrige burgerboller med hytteost » Glutenfri brødopskrift

Proteinrige burgerboller med hytteost » Glutenfri brødopskrift
Proteinrige burgerboller med hytteost » Glutenfri brødopskrift

Har du smagt mine burgerboller?

Mættende opskrift på proteinrige burgerboller med hytteost » Glutenfri og LCHF/KETO-venlig brødopskrift

Hvorfor i det hele taget bage boller og brød uden brug af almindeligt mel. Det kan der være flere grunde til. Det kan være du har glutenallergi, ønsker mere proteinrigt brød eller også kan det være, at du lever efter en kostretning, hvor få kulhydrater er at foretrække.

Selv udviklede jeg opskriften her, da jeg for flere år tilbage satte mig for at leve 2-3 måneder efter hver af de mest gængse kostretninger. Eksperimenterne har givet mig indsigt i de forskellige kostretningers fordele og ulemper.

 

Geniale til burgers og gode i madpakken

Fiberbolleopskriften er min absolutte favorit, når det kommer til brød, som er proteinrigt, glutenfrit og LCHF/KETO venligt. En anden grøntsagsfyldt brød- og bolleopskrift her på siden er mine lækre sunde grøntsagsboller af blomkål, broccoli og rødbeder.

De sunde grøntsagsboller er også super lækre, men krummen en smule mere “våd”, fordi opskriften primært består af saftige grøntsager. Så det giver mening. Det er bare ikke altid og i alle sammenhænge den slags brød er ideelt.

Skal du fx bruge brøderstatning til morgenbrød, burgerboller eller lignende, er du nødt til at prøve de her fiberboller. De er super nemme at lave og kan varieres på et utal af måder fx med diverse kerner og nødder, revet ost osv.

Pr. bolle giver omkring 125 kalorier, 14 gram protein, 7,2 gram fibre og 2-3 gram kulhydrat

Holdbarhed: Proteinbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Proteinrige burgerboller med hytteost » Glutenfri brødopskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 10
 
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 2,5 dl hytteost
  • 1 dl mandelmel købt eller malet i foodprocessoren (kan erstattes med pofiber)
  • 2 dl (35 gram) pofiber (Kan erstattes med mel og havregryn 50/50 - ikke LCHF)
  • 0,5 dl hørfrø
  • 0,5 dl sesamfrø til drys
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hæld alle ingredienserne med undtagelse af sesamfrøene i en foodprocessor, og blend ingredienserne godt igennem. Du kan også sagtens rører blandingen sammen med håndkraft.
  3. Lad dejen hvile i mindst 10 - 15 minutter, så fibrene får opsuget og samlet brøddejen væske.
  4. Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollerne med. Dyp jævnligt skeen i vand, så er det super nemt og hurtigt at få formet omkring 8 flotte fiberboller.
  5. Når du har formet alt brøddejen til fiberboller på en bageplade, drysses fiberbollerne med sesamfrø og sættes i ovnen i cirka 25-30 minutter.
  6. Tag bollerne af bagepladen, og lad dem afkøle på en bagerist, så den resterene damp og varme fra fiberbollerne ikke gør dem bløde.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!



 

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

12 KOMMENTARER

  1. Hvordan bør bollerne opbevares?
    Og hvordan undgår man, at de bliver hårde og lidt kedelige på overfladen?
    Smager i øvrigt super godt.

    • Hej Karin,

      Tak for din feedback 😉

      Opbevar bollerne i køleskabet indtil de er spist. Kan du være kommet til at bage bollerne for højt oppe i ovnen?

      Det kan nemlig gøre bollerne hårde og lidt kedelige i overfladen. Næste gang kan du sætte bagepladen i bunden af ovnen / overveje lavere temperatur i lidt længere tid 🙂

      Hvis der er noget jeg har lært, så er det at ovne er forskellige – Hvilket ind i mellem kan give lidt udfordringer 🙂

      Rigtig god fornøjelse – Ha’ en fantastisk weekend!

  2. Første gang jeg laver fiberboller . Hold da op de er virkelig gode,og så nemt at lave kan man fryse dem. Da jeg kun må spise 1-2 stk om ugen . Glædet mig til læse flere af dine opskrifter…

  3. Først opdaget din side nu. Den ser skøn ud – glæder mig til at prøve denne opskrift
    Er det bare alm. Kokosmel der skal bruges?

    • Hejsa Michelle,

      Hvor er det skønt at høre du har opdaget min side 😀

      1000 tak for din positive feedback.

      Ja, det er almindelig kokosmel, jeg har anvendt i opskriften.

      Ha’ en fortsat skøn dag ;D

  4. De er super gode. Bruger dem til alt og så mætter de godt. Lavede cremet ostesuppe med kylling, porrer og broccoli. Havde en del suppe tilbage uden fyld. Tilsatte lidt majsstivelse og forskellige grøntsager fra fryseren og så i ovnen. Dejligt mættende tilbehør og suppe resten blev brugt.
    Tak for alle dine gode opskrifter.

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her