Mættende fiberboller med hytteost og gulerod

Mættende fiberboller med hytteost og gulerod » Proteinrig opskrift på brød
Mættende fiberboller med hytteost og gulerod » Proteinrig opskrift på brød

Mættende fiberboller med hytteost og gulerod

Prøv den proteinrige brødopskrift på de mættende fiberboller med hytteost og gulerod » Genialt brød til madpakken, frokosten osv.

Hvorfor i det hele taget bage boller og brød uden brug af almindeligt mel. Det kan der være flere grunde til. Det kan være du har glutenallergi, ønsker mere proteinrigt brød eller også kan det være, at du lever efter en kostretning, hvor få kulhydrater er at foretrække.

Selv udviklede jeg opskriften her, da jeg for flere år tilbage satte mig for at leve 2-3 måneder efter hver af de mest gængse kostretninger. Eksperimenterne har givet mig indsigt i de forskellige kostretningers fordele og ulemper.

Fiberbolleopskriften er min absolutte favorit, når det kommer til brød, som er proteinrigt, glutenfrit og LCHF/KETO venligt. En anden grøntsagsfyldt brød- og bolleopskrift her på siden er mine lækre sunde grøntsagsboller af blomkål, broccoli og rødbeder.

De sunde grøntsagsboller er også super lækre, men krummen en smule mere “våd”, fordi opskriften primært består af saftige grøntsager. Så det giver mening. Det er bare ikke altid og i alle sammenhænge den slags brød er ideelt.

Skal du fx bruge brøderstatning til morgenbrød, burgerboller eller lignende, er du nødt til at prøve de her fiberboller. De er super nemme at lave og kan varieres på et utal af måder fx med diverse kerner og nødder, revet ost, med gulerod, med gulerod osv.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Mættende fiberboller med hytteost og gulerod » Proteinrig opskrift på brød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 10
 
Ingredienser:
 • 4 æg
 • 2 dl hytteost
 • 1 dl mandelmel købt eller hjemmemalet i foodprocessoren
 • 2 dl Pofiber
 • 0,5 dl hørfrø
 • 0,5 dl sesamfrø til drys
 • 1 gulerod
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Hæld æg, hytteost og gulerod i en foodprocessor. Blend ingredienserne godt igennem, så specielt guleroden er hakket i små stykker. OBS: Alternativt kan guleroden rives i hånden, og blandes manuelt.
 3. Tilsæt resten af ingredienserne med undtagelse af sesamfrøene, som først skal bruges som drys, når fiberbollerne er formede på bagepladen.
 4. Lad dejen hvile i mindst 10 - 15 minutter, så fibrene får opsuget og samlet brøddejen væske.
 5. Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollerne med. Dyp jævnligt skeen i vand, så er det super nemt og hurtigt at få formet omkring 8 flotte fiberboller.
 6. Når du har formet alt brøddejen til fiberboller på en bageplade, drysses fiberbollerne med sesamfrø og sættes i ovnen i cirka 25-30 minutter.
 7. Tag bollerne af bagepladen, og lad dem afkøle på en bagerist, så den resterene damp og varme fra fiberbollerne ikke gør dem bløde.

 

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

8 KOMMENTARER

 1. Hvordan bør bollerne opbevares?
  Og hvordan undgår man, at de bliver hårde og lidt kedelige på overfladen?
  Smager i øvrigt super godt.

  • Hej Karin,

   Tak for din feedback 😉

   Opbevar bollerne i køleskabet indtil de er spist. Kan du være kommet til at bage bollerne for højt oppe i ovnen?

   Det kan nemlig gøre bollerne hårde og lidt kedelige i overfladen. Næste gang kan du sætte bagepladen i bunden af ovnen / overveje lavere temperatur i lidt længere tid 🙂

   Hvis der er noget jeg har lært, så er det at ovne er forskellige – Hvilket ind i mellem kan give lidt udfordringer 🙂

   Rigtig god fornøjelse – Ha’ en fantastisk weekend!

 2. Første gang jeg laver fiberboller . Hold da op de er virkelig gode,og så nemt at lave kan man fryse dem. Da jeg kun må spise 1-2 stk om ugen . Glædet mig til læse flere af dine opskrifter…

 3. Først opdaget din side nu. Den ser skøn ud – glæder mig til at prøve denne opskrift
  Er det bare alm. Kokosmel der skal bruges?

  • Hejsa Michelle,

   Hvor er det skønt at høre du har opdaget min side 😀

   1000 tak for din positive feedback.

   Ja, det er almindelig kokosmel, jeg har anvendt i opskriften.

   Ha’ en fortsat skøn dag ;D

Please enter your comment!
Please enter your name here