Lad dig inspirere af andre, men sammenlign dig selv, med dig selv!

Sammenligning kan tage glæden ud af ALT, hvis…

Sammenligner du dig selv med dig selv eller sammenligner du dig med andre? Det første er guld værd, og det andet kan være demotiverende og ødelæggende. 

Hvis du er typen, der sammenligner dig selv med alle andre, så vil det ofte kunne få dig til at føle dig utilstrækkelig og negativ omkring dine egne præstationer og formåen. Hånden på hjertet vil der næsten altid være mennesker, som er bedre end dig til det, du måler på.

Vend i stedet snuden og opmærksomheden mod dig selv, dine egne tidligere præstationer og oplev din egen udvikling som det positive fremskridt det i virkeligheden er for dig.

Misforstå mig ikke her, for det er bestemt okay at lade sig inspirere af andre menneskers formåen, kunnen og gøren. Så længe du formår at vende inspirationen til en motivation hos dig selv. Motivation er nemlig det brændstof, som vi mennesker kører allerbedst på!

Forestil dig lige… at du er ude at løbe en tur. Du synes, dit tempo er tilpas, din puls banker derud af, og svedperlerne danser på din pande. Du har en fantastisk følelse i krop og sind!

Forestil dig nu… at du bliver overhalet af en anden løber. Ofte frembringes mere markante følelser i kroppen, hvis du kan associere dig tæt med din sammenligning (den anden løber), så lad os antage, at køn, alder og din bedømmelse af løberen minder meget om dig selv.

Eller endnu værre… den anden løber (din sammenligning) vurderer du til at være næsten dobbelt så gammel som dig, og nu suser vedkommende forbi dig i en overhaling.

 

Hvad føler du indeni, når andre er bedre end dig?  

  • Føler du dig inspireret, positiv og glad på andres vegne?
    …så vil du frigive en positiv energi, som vil hjælpe og inspirere dig til mere positive resultater i dit eget liv.
  • Føler du irritation, afmagt, utilstrækkelighed eller måske had?
    …så skyldes det formentlig, at du sammenligner din egen formåen med andres bedre formåen og på bagrund af forskellen vælger at reagere negativt og måske destruktivt.
  • Føler du ingen påvirkning fra andres overhalinger?
    …så misser du den opløftende og inspirerende følelse af et skud positiv energi over glæden fra andre menneskers præstationer og formåen. Men du slipper trods alt afsted med at forblive følelsesmæssigt neutral, hvilket naturligvis er bedre end negativ energi 🙂

Vær helt ærlig overfor dig selv, for det er kun dig selv, du snyder, hvis du lyver 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine egne personlige præstationer her i livet.

Ha’ det fantastisk – og husk at måle dig selv med dig selv, ikke alle andre!

 

Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes i 2023

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here