
Har du prøvet de lækre (dåse)tunfrikadeller?
Her får du en lækker madopskrift på (dåse)tunfrikadeller med persillecreme, broccoli, pesto og knækbrød – du bliver overrasket!
Ja, det er i sandhed dåsetun i delikat forklædning, du får her. Hvis du synes opskriften nedenfor virker (for) omfattende, så start med at prøve delen af opskriften, der handler om de lækre (dåse)tunfrikadeller i opskriftsafsnittet nedenfor.
Jamen, de knækbrød ser da også helt vildt lækre ud…
Knækbrødende ikke bare ser vildt lækre ud. De er helt vildt lækre. Opskriften på de vildt lækre knækbrød finder du via følgende link: Knasende sprøde knækbrød af frø og kerner – Nem favoritopskrift
Kan mine børn lide (dåse)tunfrikadellerne?
Glimrende spørgsmål. Det er svært at svare på, men jeg blev i hvert fald glad, positiv og stolt, da jeg så mine pigers reaktion på tunfrikadellerne. De spiste (åd i vildskab), og jeg tænker at tunfrikadellerne er mine børns nye favorit fiskefrikadeller.
(Dåse)tunfrikadellerne kan med fordel laves i større portioner, og bruges til madpakken eller fryses ned til brug i nemme, sunde og lækre måltider i fremtiden.
Min ældste datter bad specifikt om at få tunfrikadeller i madpakken dagen efter – YES, jeg tænker du kender denne succesfølelsen?
» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 3 dåser tun i vand
- 2 æg
- 5 spsk hytteost (eller flødeost)
- 5 tsk husk
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille (eller andet grønt)
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- ½ citron (et skvæt saft i tunfarsen, resten af saften kan anvendes ved servering)
- 20 gram smør til stegning
- 2 dl creme fraiche
- 1 dusk friskt persille
- ½ lime (saften herfra. Kan erstattes med citronsaft)
- 2 knsp salt
- 2 knsp friskkværnet sort peber
- 2 god håndfuld frisk persille
- 2 gode håndfulde frisk basilikum
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 10 macadamianødder
- 2 tsk frisk citronsaft
- 2 tsk parmesanost
- 2 knivspidser hav- eller stensalt
- 2 knivspidser friskkværnet sort peber
- 1 broccoli
- Evt. med en klat smør
- Skræl løg og hvidløg, vask persillen og kør giv ingredienserne en tur med den store kniv i foodprocessoren.
- Kør herefter resten af ingredienserne til tunfrikadellerne med i foodprocessoren, dog med undtagelse af loppefrøskaller(husk).
- Når ingredienserne er kørt sammen, drysses loppefrøskallerne i lidt efter lidt. Tunfarsen vil nu blive mere fast i det.
- Grib to store pander og lad et par smørklatter smelte ved middel varme. Med en ske formes tunfrikadellerne i passende størrelser, på de to pander. Lav hverken frikadellerne for tykke eller for store, da det vil gøre dem besværlige at vende. Lad frikadellernes ene side stege sprød, før de vendes.
- Rens persillen og hak den i små stykker.
- I en skål, blandes den hakkede persille, limesaft, creme fraiche, salt og peber
- Rens basilikum og persillen og blend det med resten af ingredienserne. Blend din pesto til dens konsistens er grødagtig i det.
- Skyl, rens og snit broccolien i buketter.
- Gib en størrelse gryde, hvor broccolien kan være i. Fyld gryden med 1-2 cm vand. Læg broccolibuketterne i i gryden og bring vandet i kog. Når vandet koger, sættes tiden til 3 minutter, hvorefter vandet hældes fra, og broccolien er klar til servering(evt. med en klat smør)
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
Mums Tunfrikadelllerne smager helt fantastisk og kan kun anbefales
Hej Bente,
Hvor er jeg altså SUPER glad for at få din positive tilbagemelding 🙂
Feedback som dette er brændstof til min motivation. Jeg er også helt sikker på at din feedback, vil få givet flere læsere det sidste skub, til at få lavet de lækre tunfrikadeller 😉
Ha’ det fantastisk 😉
/Johnny Christensen
Pssst! Der er forskel på skrald og skræl 😉
Ikke for det, jeg er glad inspireret af denne firdelte idé!
Og hvor har du ret i pesto-snakken; nogle færdigkøbte pestoer kan tage al opmærksomheden, og det vil man jo ikke ha’…
Du er med til at forbedre opskriften – Thank you a lot…
Jeg har rettet fejlen 😉
Tak for din positive feedback Caroline.
– Ha’ en fantastisk weekend 😀