Lækre tunfrikadeller med persille-lime creme, broccoli, pesto og knækbrød

Lækre tunfrikadeller med persille-lime creme, broccoli, pesto og knækbrød
Lækre tunfrikadeller med persille-lime creme, broccoli, pesto og knækbrød

4 Personer

Hands-on:  30min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Dåsetun i delikat forklædning…

Forleden dag lavede jeg de her lækre tunfrikadeller med persille-lime creme, dampet broccoli og basilikumpesto. Indrømmet, jeg var desværre løbet tør for krydderurter, så jeg måtte finde en færdiglavet pesto i min basislager

Jeg nyder ellers en god hjemmelavet pesto lavet fra bunden, derfor har jeg inkluderet en af mine favoritopskrifter på basilikum-persillepesto med macadamianødder nedenfor, det er typisk en anden smagsoplevelse end de færdigkøbte pestoer.

Nøj, de knækbrød ser da helt vildt lækre ud…

Opskriften på knækbrødene finder du via følgende link: Sprøde Low-Carb knækbrød.

Kan børnene lide tunfrikadellerne?

Jeg blev i hvert fald glad, da jeg oplevede mine børns reaktion på tunfrikadellerne. De åd i vildskab, og jeg tænker at tunfrikadellerne er mine børns nye favorit fiskefrikadeller.

Tip! Du kan med fordel lave halvanden eller dobbelt portion af tunfrikadellerne, så er der også til madpakkerne i nogle dage. Min ældste datter bad specifikt om at få tunfrikadeller i madpakken dagen efter – YES, jeg tænker du kender du følelsen!

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Lækre tunfrikadeller med persille-lime creme, broccoli, pesto og knækbrød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Tunfrikadellerne
  • 3 dåser tun i vand
  • 2 æg
  • 5 spsk hytteost (eller flødeost)
  • 5 tsk husk
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille (eller andet grønt)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ Citron (et skvæt saft i tunfarsen, resten af saften kan anvendes ved servering)
  • Smør til stegning
Persille-lime creme
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dusk friskt persille
  • ½ lime (saften herfra. Kan erstattes med citronsaft)
  • 2 knsp salt
  • 2 knsp friskkværnet sort peber
Grøn basilikum-persillepesto med macadamia nødder(den illustrerede er færdigkøbt)
  • 2 god håndfuld frisk persille
  • 2 gode håndfulde frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 10 macadamianødder
  • 2 tsk frisk citronsaft
  • 2 tsk parmesanost
  • 2 knivspidser hav- eller stensalt
  • 2 knivspidser friskkværnet sort peber
Dampet broccoli
  • 1 broccoli
  • Evt. med en klat smør
Tilberedning
Tunfrikadellerne
  1. Skræl løg og hvidløg, vask persillen og kør giv ingredienserne en tur med den store kniv i foodprocessoren.
  2. Kør herefter resten af ingredienserne til tunfrikadellerne med i foodprocessoren, dog med undtagelse af loppefrøskallerne(husk).
  3. Når ingredienserne er kørt sammen, drysses loppefrøskallerne i lidt efter lidt. Tunfarsen vil nu blive mere fast i det. Du kan med fordel lade tunfarsen trække i 20-30 minutter i køleskabet.
  4. Grib to store pander og lad et par smørklatter smelte ved middel varme. Med en ske formes tunfrikadellerne i passende størrelser, på de to pander. Lav hverken frikadellerne for tykke eller for store, da det vil gøre dem besværlige at vende. Lad frikadellernes ene side stege sprød, før de vendes.
Persille-lime creme
  1. Rens persillen og hak den i små stykker.
  2. I en skål, blandes den hakkede persille, limesaft, creme fraiche, salt og peber
Grøn basilikum-persillepesto med macadamia nødder
  1. Rens basillikum og persillen og blend det med resten af ingredienserne. Blend din pesto til dens konsistens er grødagtig i det.
Dampet broccoli
  1. Skyl, rens og snit broccolien i buketter.
  2. Gib en størrelse gryde, hvor broccolien kan være i. Fyld gryden med 1-2 cm vand. Læg broccolibukketterne i i gryden og bring vandet i kog. Når vandet koger, sættes tiden til 3 minutter, hvorefter vandet hældes fra, og broccolien er klar til servering(evt. med en klat smør)

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

4 KOMMENTARER

    • Hej Bente,

      Hvor er jeg altså SUPER glad for at få din positive tilbagemelding 🙂

      Feedback som dette er brændstof til min motivation. Jeg er også helt sikker på at din feedback, vil få givet flere læsere det sidste skub, til at få lavet de lækre tunfrikadeller 😉

      Ha’ det fantastisk 😉
      /Johnny Christensen

  1. Pssst! Der er forskel på skrald og skræl 😉
    Ikke for det, jeg er glad inspireret af denne firdelte idé!
    Og hvor har du ret i pesto-snakken; nogle færdigkøbte pestoer kan tage al opmærksomheden, og det vil man jo ikke ha’…

Please enter your comment!
Please enter your name here