Stor smørstegt laksesteak med tomat og squashpasta med persillepesto

Stor smørstegt laksesteak med tomat og squashpasta med persillepesto
Stor smørstegt laksesteak med tomat og squashpasta med persillepesto

2 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  20min
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC | PALEO

Nem, hurtig og sund livret…

Her får du et virkeligt behageligt mættende måltid, der kan anvendes som både en lækker frokost, aftensmad eller som smagsløgs-forkælende gæstemad.

Alle ved jo at laks der svømmer i smør inden de serveres smager vidunderligt 🙂

Tip! De knasende sprøde saltristede mandler, som er i illustreret på serveringsforslaget i opskriften laves jf. opskriften her: Sådan laver du sprøde saltristede mandler

Antaget at du har lavet salt-mandlerne på forhånd, så fungerer denne opskrift kun endnu bedre som gæstemad, eftersom din tidsmæssige investering i køkkenet bliver minimal. Derved får du mulighed for at prioritere værtsskabet og dine fantastiske gæster.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Stor smørstegt laksesteak med tomat og squashpasta med persillepesto
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser
  • 300 gram laksesteaks (2 store eller 4 små)
  • Dildspidser
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Citronsaft
  • 25 gram smør
  • 6 cocktailtomater
  • 1 squash
  • Saltristede mandler (link til opskriften findes ovenfor)
Persillepesto
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 macadamianødder, cashew eller brazilnødder
  • 1 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser hav- eller stensalt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Grib en stor pande og smelt smøret ved høj varme. Skru ned til middel varme, krydr laksen med citronsaft, dildspidser, salt og peber. Steg laksen på skindsiden i 5-7 minutter under låg eller dækket af stanniol.
  2. Tørstegt laks er ikke sagen, så følg med i tilberedningen. Laksen er færdig, når du med et let pres med en finger, kan få laksestykket til at glide fra hinanden.
  3. Grib din spiralizer, juliennejern eller lignende og riv strimler af squashen.
  4. Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend i dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
  5. Bland persillepestoen med squashpastaen og top af med saltristede mandler(link til opskriften findes ovenfor).
  6. Server den smørstegte laksesteak med squashpasta med persillepesto og cocktailtomater.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here