Super skøn aubergine- og bønne-lasagne » Fremragende gæstemad

Super skøn aubergine- og bønne-lasagne » Fremragende gæstemad
Super skøn aubergine- og bønne-lasagne » Fremragende gæstemad

4 Personer

Hands-on tid: 20min – Total tid: 45min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Bedre end den klassiske…

Måske er du enig… Her får du i hvert fald et skønt bud på en sundere udgave af en lasagne, som er spækket med super sunde grøntsager, smag og mæthed.

Lasagne har en lige så fantastisk egenskab som omelet, når det gælder om at indbygge en masse grøntsager i en hovedret. Bland gerne flere grøntsager i oksekødsblandingen, for det vil gøre måltidet sundere, og tilføre kalorielet fylde til din i forvejen sunde lasagne.

Tilføj iøvrigt gerne ekstra kærlighed til lasagnen, i form af dine yndlingskrydderier 😉

Tip! Skal du have gæster? Så kan du med fordel tilberede hele opskriften, inden gæsterne kommer, dog med undtagelse af de afsluttende 20 minutters tilberedning. Sæt så blot lasagnen i ovnen ved 150 grader i 50-60 minutter inden spisetid.

Som tilbehør vil jeg anbefale en skøn salat – klik her og gå til salatopskrifterne…

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Super skøn aubergine- og bønne-lasagne » En klar favorit som gæstemadSuper skøn aubergine- og bønne-lasagne » Fremragende gæstemad
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 300 gram haricots verts bønner (frost)
  • 150 gram revet ost fx mozzarella
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 knsp chili (kan udelades)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk Hav- eller stensalt
  • 1 tsk Friskkværnet sort peber
  • 25 gram smør til opsmøring af ildfast fad
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Find en stor gryde (3 liter eller mere), og brun oksekødet af under omrøring.
  3. Når oksekødet er brunet af i nogle minutter, tilføjes fintsnittet løg, hakkede tomater, tomatpure, presset hvidløg, chili, paprika, salt og peber. Lad oksekødsblandingen koge ind under omrøring.
  4. Fyld endnu en gryde med cirka to centimeter vand, tilføj haricots verts bønnerne, og bring vandet i kog.
  5. Efter 3-4 minutters opkog, hældes vandet fra haricots verts bønnerne, og de snittes i mindre stykker, hvorefter de blandes i oksekødsblandingen.
  6. Find mandolinjernet frem, skær top og bund af auberginen, og snit den på langs i cirka 2-3 mm tykkelse. Alternativt kan aubergine-lasagnepladerne snittes med kniv.
  7. Opsmør et passende ildfast fad, og fordel henholdsvis portioner af oksekødsblandingen og aubergineskiverne i 3-4 lag.
  8. Top din lasagne af med revet mozzarellaost og basilikum, og tilbered lasagnen i ovnen i cirka 20 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

4 KOMMENTARER

  1. Rigtig lækkert lasagne – lavede en lille salat til med rødsidskål, grønne aspages, forårsløg og med hjemmerørt pesto.

  2. Super lækket lasagne. Var skeptisk overfor bønnerne men det smagte så godt! Tilføjede en revet squash og en bakke champignoner – og det var godt! Hele familien ku spise med største velbehag (også
    ungerne på 2 og 7)

Please enter your comment!
Please enter your name here