Bakkesprint » Sådan kommer du i gang at sprintløbe på bakker

Sådan bakkesprinter du (sprint løb på bakke)

Sådan udfører du 10 minutters HIIT bakkesprint løb, der hjælper dig med at forbedre din styrke, udholdenhed, hastighed og dit kredsløb

Bakkesprints giver dig en ekstra modstand mod benene i forhold til sprint ud af lige vej, så det kan hjælpe med at øge muskelstyrken og toning i dine benmuskler.

Bakkesprints kan også hjælpe med at forbedre balance og stabilitet i benene, da det kræver en ekstra indsats for at holde kontrol over kroppen.

Endelig kan bakke sprint også hjælpe med at forbedre ens kardiovaskulære system, da det kræver en ekstra indsats af lungernes og hjertets evne til at pumpet blodet. Her ud over øger bakkesprint naturligvis også din fedtforbrænding effektivt, mens du løber.

Så bakke sprint er en god øvelse for at forbedre ens fysiske form, balancere ens krop og forbedre ens mentale styrke.

 

Sådan udfører du 10 minutter HIIT Bakkesprint

  1. 20-30 sek sprint op.
  2. 60-90 sek gå/lunte ned.
  3. 20-30 sek sprint op.
  4. 60-90 sek gå/lunte ned.
  5. osv… indtil der er gået 10 min

OBS: I sprintintervallerne, skal du give dig så tæt på 100% som muligt.

De sidste 20% af indsatsen, giver dig ofte op mod 80% af afkastet.

Dit afkast og effekt af indsatsen, stiger eksponentielt hen mod muskeludmattelse, så sørg for at give dig fuld ud i de intense intervaller. Du skal naturligvis passe på dig selv.

Det kan være klogt, at du evt. gennem nogle uger, trapper intensiteten op, hvis du ikke er vandt til at løbe. Så sikrer du dig at dine utrænede muskler og led, ikke får et alt for stort chok, men i stedet gradvist tilvænnes.

 

Gode tips og fokuspunkter til bakkesprints

  • Sørg altid for at være varmet godt op inden bakkesprint.
  • Sørg for at armene sættes i sving, så de understøtter din løbebevægelser.
  • Sørg for dit åndedræt følger med tempoet, der skal ilt til for at præstere maksimalt.

Afsæt gerne en afstand på bakken, som du SKAL sprintløbe, dette er med det til definere din indsats i bakkesprinten. Dette tager beslutningsprocessen ud af bakkesprinten, og gør at du ikke skal tænke på, hvor lang du skal/kan sprinte i næste heat.

God træning, jeg håber videoen kan inspirere dig, til at investere blot 10 minutter om dagen i dig selv, din krop og din fremtid 🙂

 

Ha’ en fantastisk træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her