“HVOR ER DET BEDST AT STARTE?”-FÆLDEN
Tænker du ofte noget i retningen af: “Hvor er det bedst at starte (med projektet, planen, livsstilsændringen osv.)?”, så se videoen her…
Har du tendens til at gruble (meget) over den slags spørgsmål? Så vær meget opmærksom op om det ofte ender i flere overspringshandlinger.
I sig selv, giver det egentlig god mening, at vi stiller os selv spørgsmålet og funderer en smule over et godt svar. Men for mange, bliver spørgsmålet: “Hvor er det bedst at starte?” til en mental fælde og benspænder for al fremgang.
Nogle mennesker har større tendens til overtænkning, grublerier og tankemylder – og specielt denne type mennesker, kan nemt falde i den mentale fælden, som videoen omhandler.
Tiden (som vi alle kun har én af) kan nemt smuldrer mellem vores hænder, mens vi prøver at finde frem til det helt “rigtige” eller “perfekte” svar på, hvor det er bedst at starte projektet, planen, livsstilsændringen osv.
Du ved bedste selv, om du typisk opnår fornuftig fremgang, når du sætter dig for at skabe ændringer, justeringer og forandringer i dit liv. Hvis ikke du oplever meget fremgang, men derimod overvældelse, så kan det være fordi du overtænker, hvor det bedste sted mon er at starte ud.
Hvad “Resulting” er, og hvorfor bagklogskan er ubrugeligt
Du har sikkert hørt, at det altid er nemmere at være bagklog. Her kan vi se om vores beslutninger var gode, dårlige, rigtige, forkerte og om vi startede det bedste sted. Men det fænomen lægger sig op af begrebet om den mentale fælde, der kaldes for “resulting”.
Men husk på, at vi ikke har resultatet, når vi skal træffe beslutningen om det bedste sted at starte, og derfor er bagklogskabens lys ubrugeligt.
Det er typisk umuligt, at kende det “bedste”, “rigtige” eller “perfekte” sted at starte, før vi går i gang. Derfor er det som reglen bedre, at vi sætter i gang efter en kort indledende tænkning, fremfor at (over)tænke videre.
Sådan undgår du overspringshandlinger og får mere ud af livet
Tag udgangspunkt der, hvor du umiddelbart tænker, det giver god mening at starte. Begynd så at læne dig i den retning, du vil med det samme, og tag ét skridt ad gangen.
Ved at begynde, og få omsat dine gode intentioner til handling ( i virkeligheden), får du feedback, respons og resultater, som du kan bruge til at forbedre din tilgang til projektet, planen, livsstilsændringen osv.
Skab momentum, læring og en kontinuerlig forbedringsproces omkring de ændrings-, justerings- og forandringsprojekter, du kaster dig ud i.
Er du stadigvæk TOTALT i tvivl om, det bedste sted at starte, så starter du bare et eller andet sted. Kom i gang, vær nysgerrig, bliv klogere og kom fra dine gode intentioner til handling, så du får resultater i den virkelige verden.
[mailmunch-form id="617934"]