COLA (MED SUKKER) KAN KOSTE DYRT PÅ BADEVÆGTEN

COLA (MED SUKKER) KAN KOSTE DYRT PÅ BADEVÆGTEN
COLA (MED SUKKER) KAN KOSTE DYRT PÅ BADEVÆGTEN

COLA-VANEN KAN KOSTE DYRT

Drikker du meget cola (med sukker), kan det ud over huller i tænderne, gøre dig overvægtig og ødelægge dit vægttab

Når først det er blevet en vane, at du slukker tørsten med Coca-Cola (eller en hvilken som helst anden sukkerholdig drik), kan drikkekalorierne hurtigt løbe op i ekstra kilo på badevægten!

Cola og andre populære læskedrikke med sukker, er ofte en af de helt store benspændere for vægten. At slukke tørsten med Cola (eller anden sodavand med sukker i) i hverdagen, kan hurtigt blive til mange ekstra kalorier, der spænder ben for din vægt over tid.

Nogle vil synes, at 1,5 liter Cola lyder af meget sodavand på en dag, mens det for andre er blevet en helt naturlig vane og tørstslukker i løbet af deres normale hverdag.

 

SPOT DINE FEDENDE (COLA) DRIKKEVANER

Illustrationens eksempel tager udgangspunkt i, at en person tilføjer en 1,5 liter cola (med sukker) dagligt til sin kost, hvilket resulterer i en ekstra kaloriebelastning på 620 kalorier dagligt, som omregnet til hver måned betyder en vægtøgning på 2,3 kilo på badevægten.

Jeg håber, du med dette perspektiv kan se, hvorfor dine drikkevaner nemt kan gøre dig overvægtig, samt spænde ben for din vægtbalance og dit ønske om et holdbart vægttab.

 

KALORIER  DER SMAGER GODT OG MÆTTER DÅRLIGT

En af de største udfordringer ved drikkekalorier er, at de typisk smager fantastisk godt, men mætter ofte ikke bidrager til nævneværdig mæthed på samme måde som fast føde.

Når ikke vi oplever en nævneværdig mæthedsfornemmelse fra vores kalorieindtag fx fra 1,5 liter cola (med sukker), så resulterer det i, at de ekstra kalorier herfra ofte indtages ud over vores normale kalorieindtag, hvilket leder til kalorieoverskud, der lagres som fedt.

 

HVAD GØR JEG, HVIS JEG ER AFGÆNGIG AF COLA?

Din “afhængighed” er cola er ikke sammenlignelig med andre alvorlige afhængigheder, så tag det helt rolig. Det føles måske svært, men glæd dig over at dine odds for succes er langt bedre end mange andre afvænningsforløb.

Du kan med din nye bevidsthed herom fremover spørge dig selv: “Er det virkeligt det værd at drikke mine kalorier op eller værdsætter jeg at hellige mit mål om vægtbalance mere?”

Når du har afklaret om dine sukkerholdige colavane er vigtigere end vægtbalance, velvære og bedre sundhed, så har du fået noget meget vigtigt på plads, der vil hjælpe dig godt på vej.

Begynd at reducere mængden af cola (med sukker) eller erstat dine sukkerholdige drikke med sukkerfrie alternativer som fx Coca-Cola Zero eller vand. Både en gradvis reduktion af mængden eller sukkerfrie erstatninger vil gøre en stor forskel over tid.

Foretag justeringerne stille og roligt over tid, så sikrer du nemlig, at du har hjerne med i forandringen, hvilket optimerer dine succeschancer markant.

Vægttab og vægtbalance handler ikke kun om, hvad du spiser, men også om, hvad du drikker af kalorierige drikke. Cola og lignende drikkevarer (med sukker) kan gemme på et betydeligt kalorieindhold, der kan påvirke din vægt og vægtbalance.

 

FORBYD IKKE ALT “USUNDT” PÅ EN GANG

Nej, den dårligste strategi er typisk af forbyde alt “usundt” på en gang. Forandringen bliver for drastisk. Det handler ikke om at eliminere livsnydelser, men om at vælge dem bevidst og i moderation mængderne for at opnå dine sundheds- og vægtmål.

Begynd at sætte kursen mod en sundere og mere afbalanceret livsstil, der tilgodeser dine vigtige mål i livet fx vægttab, fremfor at slukke tørsten i store mængder cola (med sukker).

OBS. Eksemplet tager udgangspunkt i at alt andet i dit liv er uændret. Dvs. at de 630 kcal ikke udlignes i dagens øvrige måltider eller gennem øget motion.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her