Rødkålssalat med grønkål, appelsin, solsikkekerner og valnødder

Rødkålssalat med grønkål, appelsin, solsikkekerner og valnødder
Rødkålssalat med grønkål, appelsin, solsikkekerner og valnødder

Har du smag rødkålssalat som tilbehør?

Prøv min friske opskrift på rødkålssalat med grønkål, solsikkekerner, appelsin og valnødder » Et sundere tilbehørsvalg til fx julemaden

Personligt er jeg ikke fan af den traditionelle rødkål til julemaden. Der er bare nogle ting, som aldrig helt fanger ens smagsløg. Jeg har det på samme måde med syltede agurker og kapers, måske du kender fornemmelsen?

Hvis du, har det ligesom jeg i forhold til den traditionelle rødkål(den fra glas eller spand) eller er frisk på at prøve noget andet end det du plejer, så prøv denne friske rødkålssalat til din julemad – fx juleaften.

Rødkålen er fintsnittet, og i kombination med den friske grønkål, appelsin, solsikkekernerne og valnødderne, får du en skøn variation af smage og teksturer, der gør rødkålssalaten både sprudlende, frisk og lækker som tilbehør – både til jul og resten af året..

 

Meget mere end “bare” et sundere tilbehør til julemaden…

Jeg nyder faktisk rødkålssalaten så meget, at jeg laver den som tilbehør til mange af mine andre hverdagslivretter. Jeg laver jævnligt rødkålssalaten – lige fra årstiden giver mulighed for køb af rødkål og grønkål og indtil årstiden igen forhindrer mig.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Rødkålssalat med grønkål, appelsin, solsikkekerner og valnødder
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 250 gram rødkål
  • 200 gram grønkål
  • 1 økologisk appelsin eller citron (Vi skal nemlig bruge skallen)
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 30-40 gram valnødder
Sådan gør du:
  1. Snit rødkålen fint. Jeg bruger den fineste indstilling på mit mandolinjern, men rødkålen kan naturligvis også snittes fint med kniv.
  2. Snit også grønkålen fint, og bland den fintsnittede grønkål med rødkålen.
  3. Riv skallen fra appelsinen eller citronen udover kålblandingen.
  4. Skræl herefter appelsinen eller citronen, og skær det saftige citruskød i små tern. Citrussaften på spækbrættet må meget gerne hældes ud over salaten.
  5. Bland rødkål, grønkål, citrusskal og citruskødet godt rundt, inden du til sidst topper salaten af med solsikkekerner og halve valnødder.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her