Nemme proteinboller med hytteost, hørfrø og græskarkerner (Glutenfri)

Nemme proteinboller med hytteost, hørfrø og græskarkerner - Glutenfri opskrift
Nemme proteinboller med hytteost, hørfrø og græskarkerner - Glutenfri opskrift

5 Proteinboller

Hands-on tid: 15min – Total tid: 25min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Lækre og mættende…

Skønne, fiberrige og proteinfyldte græskarkerneboller der er gode som frokost-, sandwich- og burgerboller.

Proteinbollerne adskiller sig fra almindelige burger- og sandwichboller lavet på hvedemel, ved typisk at mætte bedre og så er krummen mere ‘mushy'(våd) i det, hvilket jeg elsker at bruge til min burger- og sandwichopskrifter.

 

Hvorfor er mætter proteinbollerne bedre?

Bollerne indeholder en hel del protein og fibre per bolle, hvilket giver en god og langvarig mæthed. Du finder et cirka indhold af kalorier, protein og fibre i bollerne nedenfor. Husk beregningen er vejledende.

  • Den samlede portion indeholder 625 kalorier, 70 gram protein, og 36 gram fibre.
  • Per bolle giver omkring 125 kalorier, 14 gram protein og 7,2 gram fibre .

Tip! Vil du gerne selv lære at beregne kalorieindhold i din mad, livretter og opskrifter, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på MyFitnessPal appen eller deres hjemmeside. Værktøjet er gratis og nemt at komme i gang med. Alternativt kan Lifesum anvendes.

Pssst… Kaloriebevidsthed er guld værd, mens kaloriebesættelse er usundt

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Fiberrige proteinboller med hytteost, hørfrø græskarkerner og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 5
 
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 3 dl hytteost
  • 3 dl pofiber
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1-2 spsk græskarkerner
  • 1-2 spsk hørfrø
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. I en skål blandes eller blendes hytteosten med æg, pofiber, hørfrø, bagepulver og salt.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir, og form de fiberrige proteinboller med en ske. Drys toppen af bollerne med græskarkerner og flagesalt, og sæt bagepladen med bollerne i ovnen.
  4. Tilbered proteinbollerne i cirka 15-20 minutter ved 200 grader (afhænger af størrelsen).

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Bliv sundere, stærkere og gladere, mens du nyder rejsen! Start dit onlineforløb her
Bliv sundere, stærkere og gladere, mens du nyder rejsen! Start dit onlineforløb her

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

18 KOMMENTARER

  1. I live in Canada but I read Danish recipes and I love this website. This one sounds good but I need help. What is “pofiber?
    Thanks

    • Hej Mona, jeg antager du er ny i LCHF/KETO/Low-Carb siden “du skal” undgå kulhydrater?

      Alle de opskrifter du inder under ovenstående kostretninger ligger indenfor de gængse guidelines, og dem kan du anvende. Jeg deler som udgangspunkt ikke beregninger på mine opskrifter, og lader den del være op til den enkelte.

      PS. glem ikke at hvis målet er fedttab, så skal der fokus på kalorieunderskud – ikke kulhydrater 😉

      Hiv fat i mig, hvis du ønsker en hjælpende hånd til at få styr på tankerne, vægten og det gode liv. Jeg har pt. 2 ledige plader i min online coaching

      Mvh Din Coach Johnny

  2. Kan det passe at der skal lidt over 2 hele pakker pofiber (á 125 g) i en portion på 5 boller? Det virker lidt voldsomt umiddelbart, og dyrt, hmmmm…

    • Den samlede portion indeholder 625 kalorier, 70 gram protein, og 36 gram fibre.
      Per bolle giver omkring 125 kalorier, 14 gram protein og 7,2 gram fibre .

      Så deler du blot den samlede mængde kalorier med antallet af boller du laver 😉

  3. Serveringsforslag: som du skriver se ovenfor. Men billedet viser kun bollerne. Så hvad spiser du til feks morgenmad. Feks 1-2 skiver ost til 1 bolle?

  4. Jeg har lige opdaget din side og prøvet dine proteinboller. Mine er lavet på husk i stedet for pofibre (fordi jeg ikke havde pofibre).

    Hvilke tanker gør du dig om at erstatte pofibre med husk?

    • Velkommen flowfather, hvis du synes resultatet blev godt, så tænker jeg – SUPER!

      Jeg er selv meget nysgerrig på muligheder for at erstatte, udskifte og afprøve nye ingredienser i min madlavning 😉

      Tak fordi du følger LEVBEDRE.DK og synes godt om mine opskrifter.

      //JC

      • Hej Johnny.

        Jeg synes resultatet var glimrende. Men de skulle en tur på Panini maskinen på arbejdet inden de blev rigtig gode.

        Jeg tester dine grøntsagsboller med rødbede i juiceren i aften. Den er jeg spændt på.

        Jeg er vild med dig og din side!

  5. 1. Bagte proteinbollerne i går og de smagte rigtig godt. Kan man erstatte noget pofiber med grøn Husk og i givet fald hvor meget?
    2. Jeg har købt havrefibermel i Norge. Har du nogen opskrifter / erfaringer med det?
    Mvh Julie

    • Hej Julie,

      Dejligt at høre – tak 😉

      Når vi erstatter fx pofiber med husk eller havrefibermel, så er den bedste måde at prøve sig frem.

      Ingrediensernes fællesnævner er, at de binder dejen sammen – nu kender du omtrent den ønskede konsistens, og kan bruge den som vejleder ift. erstatningsprodukter.

      Husk dog på at fx husk kan tage nogle minutter om at opsuge væsken i dejen, så vær IKKE alt for hurtig med at tilføje mere, når konsistensen er ved at være der 😉

      Rigtig god fornøjelse

      //JC

Please enter your comment!
Please enter your name here