Ovnbagte blomkålsbuketter med pikantost, oregano og soltørrede tomater

Ovnbagte blomkålsbuketter med pikantost, oregano og soltørrede tomater
Ovnbagte blomkålsbuketter med pikantost, oregano og soltørrede tomater

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 25min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Nemt, hurtigt og smagfuldt tilbehør…

En af de grøntsager, jeg for år tilbage begyndte at få øjnene op for var blomkål. Blomkål har mange forskellige anvendelsesmuligheder, hvilket du vil finde meget inspiration til, når du surfer rundt her på LEVBEDRE.DK.

Blomkål er en super sund, vitaminspækket og mættende grøntsag, som jeg i høj grad vil anbefale dig at blive gode venner med.

Blomkål indeholder KUN omkring 1/10 del af kalorierne i forhold til fx ris, og giver virkelig god mæthed per kalorie. Mæthed per kalorie er noget af det vigtigste i forbindelse med at tabe kropsfedtet og få styr på vægten – én gang for alle.

I forbindelse med at få styr på vægten, giver det endvidere god mening at se hvor du kan udskifte mere energitætte madelementer med mindre energitætte madelementer

Ryger hele pointen ikke, når der tilføres fx flødeost?

Nej, slet ikke… Det er korrekt at fx flødeost tilfører ekstra kalorier til grøntsagerne, men når vi moderere os, er der forsat en fornuftig balance i forhold til mæthed per kalorie. Og når grøntsagerne forkæles en smule, opmuntrer det ofte til et større grøntsagsindtag.

Slip kreativiteten løs, og gør det sjov og smagfuldt at spise flere grøntsager 😀

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagte blomkålsbuketter med pikantost, oregano og soltørrede tomater
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 blomkålshoved
  • 50-75 gram pikantflødeost (OBS. Paleo - brug parmesanost i stedet)
  • 5-6 soltørrede tomater (cirka et halvt lille glas)
  • 1-2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålen i mindre buketter.
  3. Hæld blomkålsbuketterne over i et ildfast fad, og vend blomkålsbuketterne rundt i pikantflødeost.
  4. Top blomkålsbuketterne af med revet fintsnittede soltørrede tomater, oregano, salt og peber.
  5. Sæt det ildfaste fad i ovnen, og tilbered blomkålsbuketterne i cirka 20 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here