Har du smagt tacos af hjertesalat?
Prøv min nemme, sunde og lækre opskrift på grønne taco-hapsere af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki » Mad der flår i mundvandet
Hvad skal jeg bruge resten af det lækre kød til? Sådan tænkte jeg for nogle dage siden, da jeg lavede en lækker omgang Low ‘n’ Slow pulled lamb (lammekølle tilberedt over 8 timer i en stegeso / römertopf / lergryde / tragine) – MUMS, kan anbefales!
Jeg endte nemlig med at have en rest af lammekødet tilbage. Så besluttede jeg mig for, at jeg ville vise dig, hvordan du laver super sunde hjertesalat-tacos. Denne udgave er med lam, avocado, rød peber og salat, men du kan fylde dine tacos med, hvad du ønsker.
Tzatziki og lam er lykken – sådan en rest havde jeg heldigvis også tilbage.
Pointen er, at hvis du har en kødrest fra dagen før, uanset om det er lam, kylling, okse, and, tunmousse eller andet, så prøv din rest af i tacos af hjertesalat. Opskriften kan i øvrigt laves klar på 15 minutter, og findes sammen med de andre MAX 15 MIN opskrifter.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 gram kød fx pulled lam, drænet tun, stegt kylling, okse flank osv.
- 2 hjertesalat
- 2 avocadoer
- 1 rød snackpeber
- Salt
- Peber
- evt. andre favoritkrydderier
- Friskkværnet sort peber
- 2 agurker
- 4 fed hvidløg
- 3 dl græsk yoghurt 10% (kan udskiftes med let yoghurt for færre kalorier)
- ½ tsk salt
- Friskkværnet sort peber
- Skyl de to hjertesalater, og skær bunden af dem begge, så salatbladende frigøres. Læg 2-3 salatblade fra per person, der spiser med. Snit det skyllede hjertesalat i fine strimler.
- Halver avocadoerne, fjern stenene og tag avocadokødet ud med en stor ske. Snit de halverede avocadoer i skiver eller strimler.
- Skyl den røde snackpeber, fjern kerner og stilk, og snit peberfrugten i små stykker.
- Placer det snittede hjertesalat, avocado, rød peber og kødrest (jeg anvendte pulled lam) i de grønne hjertesalats-tacoskaller.
- Krydr dine tacos med salt, peber og evt. andre krydderier inden servering.
- Skyl agurkerne, lav et tværgående snit gennem agurkerne, og riv dem i tynde skiver på et mandolinjern. Alternativt snittes agurkerne til tynde halvmåner i hånden med en kniv.
- Salt agurkeskiverne godt med en omgang salt (cirka ½-1 hel teskefuld). Placer evt. agurkeskiverne i en sigte, og lad saltet trække væde ud af agurkeskiverne, i en halv times tid. Er du presset på tid, eller skal tzatzikien spises umiddelbart efter den er lavet, så kan du sagtens droppe at dræne agurkerne, og gå videre med opskriften.
- I en skål blandes agurk, presset hvidløg, græsk yoghurt eller creme fraiche.
- Smag til med salt og peber, og server din hjemmelavede tzatziki.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LCHF | PALEO | LOW-CARB
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]