Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous

Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous
Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  35min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Mørt og saftigt lam der smager så fuglene synger!

Lammeculotten er en herlig, mør og velsmagende udskæring. Selv hvis ikke du er den skarpeste kok i køkkenet, så er en lammeculotte svær at splitte af.

Denne opskrift byder endvidere på to forskellige varianter af blomkål, som du kan lade dig inspirere af. Opskriften indeholder dampet og en blomkåls-couscous. Den sidste del af tilbehøret til lammeculotten, er en omgang sauterede haricots verts bønner.

Tip! Retten fungerer glimrende som både gæste, feste og hverdagsmad.

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 600 - 800 gram lammeculotter
Kryddersmør (kan med fordel undlades for færre kalorier)
  • 100 gram smør til kryddersmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  • Diverse krydderier fx hvidløg, paprika, salt, peber osv.
Smør-sauterede bønner
  • 500 gram haricots verts bønner
  • 10-25 gram smør (jo mindre, des færre kalorier)
Dampet blomkål & couscous
  • 1 blomkål (ca. 1 kg)
  • 1 god dusk frisk persille
  • 10 mynteblade
  • 1 økologisk citron (Vi skal bruge skallen)
  • Friskkværnet peber
  • Hav eller stensalt
Tilberedning
Lammeculotte
  1. Ris lammeculotternes krølfedt med en skarp kniv. Udlad at ridse ned i kødet. Forkæl culotterne med dine favorit-krydderier - personligt elsker jeg hvidløg sammen med lam.
  2. Grib en pande, og steg i første omgang lammeculotterne ved middel til høj varme med krølfedtet nedad, så de frigiver stegefedt. Vend jævnligt lammeculotterne gennem cirka 15-20 minutter.
  3. Centertemperaturen skal ligge på ca. 56-58 grader for at være let rosa og klar til servering.
Kryddersmøret (kan med fordel undlades for færre kalorier)
  1. Bland 100 gram smør godt rund med dine favoritkrydderier og smid det i fryseren mens maden tilberedes færdig. (Kryddersmør kan med fordel laves i større mængder, så det haves i fryseren)
  2. Fat endnu en pande og smelt smøret ved høj varme. Lad haricots verts bønnerne sauteres i 5-7 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Blomkåls-couscous
  1. Skyl og halver blomkålet. Snit halvdelen af blomkålet i grove stykker og snit det med persille, mynteblade, citronskal og saft i din foodprocessor kniven. Har du ikke en foodprocessor, kan arbejdet klares med et rivejern og snitning med kniv.
Dampet blomkål
  1. Fyld en gryde med 1-2 cm vand og bring vandet i kog. Skær den anden halvdel af blomkålen i buketter og damp buketterne i 7-10 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here