Lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous

Lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous
Lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous

Elsker du også mør lammeculotte?

Prøv min opskrift på mør og saftig lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous. Mad der smager så fuglene synger!

Lammeculotten er en herlig, mør og velsmagende udskæring. Selv hvis ikke du er den skarpeste kok i køkkenet, så er det svært, at splitte en lammeculotte af. Men for at give dig gode kort på hånden, i forhold til tilberedning af lammeculotte, så får du min opskrift.

 

Sådan gør du grøntsagsspisning mere spændende

Opskriften byder endvidere på to forskellige varianter af blomkål, som du kan lade dig inspirere af i din madlavning. Det at spise flere grøntsager, handler nemlig langt hen ad vejen om, at tilberede grøntsager på lækre, spændende og velsmagende måder.

SE OGSÅ: Spis flere grøntsager, bliv mere madmodig og få styr på vægten!

Efter du har prøvet opskriften her, så har du adgang til tre lækre tilbehørstyper, som du kan bruge i din madlavning. Du får opskriften på smørsauterede bønner, dampet blomkål og en lækker blomkåls-couscous.

SE OGSÅ: KØKKENGREJ DER GØR DIG SUNDERE OG DIT VÆGTTAB NEMMERE

 

Sådan spiser du smør, mens du opnår holdbart vægttab

Drømmer du om holdbart vægttab, så forstår jeg godt du tænker tanken, men ingen mad gør i sig selv dig tyk. Det handler ALTID om mængden. Vil du have bedre styr på vægten, så giver det for de fleste mennesker mening at reducere kalorier fra smør.

Men smør gør dig ikke per definition tyk. Det handler om mængden. Øv dig derfor i at nyde smør, bare i mindre mængder. Det gælder også en opskrift som denne, hvor det står dig frit for at undlade smør eller nyde en lille smule smør – uden at forbyde smør.

Slut fred med sort/hvid tænkningen om mad. Styr mængderne. Oplev mere madro. Få bedre styr på vægten og nyd et vægttab der er holdbart resten af livet.

LÆS OGSÅ OM HVORDAN DU SPISER SOVS, MENS DU TABER DIG HER

Livretten her fungerer glimrende som både gæste-, fest- og hverdagsmad.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 800 gram lammeculotte
Kryddersmør (kan med fordel undlades for færre kalorier)
  • 50 gram smør til kryddersmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  • Diverse krydderier fx hvidløg, paprika, salt, peber osv.
Smør-sauterede bønner
  • 500 gram haricots verts bønner
  • 15 gram smør (jo mindre, des færre kalorier)
Dampet blomkål & couscous
  • 1 blomkål
  • 1 god dusk frisk persille
  • 10 mynteblade
  • 1 økologisk citron (Vi skal bruge skallen)
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du en perfekt lammeculotte
  1. Ris lammeculotternes krølfedt med en skarp kniv. Udlad at ridse ned i kødet. Forkæl culotterne med dine favorit-krydderier. Personligt elsker jeg hvidløg sammen med lam.
  2. Grib en pande, og steg i første omgang lammeculotterne ved middel til høj varme med krølfedtet nedad, så de frigiver stegefedt. Vend jævnligt lammeculotterne gennem cirka 15-20 minutter.
  3. Centertemperaturen skal ligge på ca. 56-58 grader for at være let rosa og klar til servering.
Sådan laver du kryddersmørret (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
  1. Bland 50 gram smør godt rund med dine favoritkrydderier og smid det i fryseren mens maden tilberedes færdig. (Kryddersmør kan med fordel laves i større mængder, så det haves i fryseren)
  2. Fat endnu en pande og smelt smørret ved høj varme. Lad haricots verts bønnerne sauteres i 5-7 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Sådan laver du en lækker blomkåls-couscous
  1. Skyl og halver blomkålen. Snit halvdelen af blomkålen i grove stykker og snit det med persille, mynteblade, citronskal og saft i din foodprocessor kniven. Har du ikke en foodprocessor, kan arbejdet klares med et rivejern og snitning med kniv.
Sådan laver du dampet blomkål
  1. Fyld en gryde med 1-2 cm vand, og bring vandet i kog. Skær den anden halvdel af blomkålen i buketter og damp buketterne i 7-10 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here