Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous

Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous
Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous

Mør lammeculotte med grøntsager

Mør og saftig lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous – en livret der smager så fuglene synger!

Lammeculotten er en herlig, mør og velsmagende udskæring. Selv hvis ikke du er den skarpeste kok i køkkenet, så er det svært, at splitte en lammeculotte af. Men for at give dig gode kort på hånden, i forhold til tilberedning af lammeculotte, så får du min opskrift.

Sådan gør du grøntsagsspisning mere spændende

Opskriften byder endvidere på to forskellige varianter af blomkål, som du kan lade dig inspirere af i din madlavning. Det at spise flere grøntsager, handler nemlig langt hen ad vejen om, at tilberede grøntsager på lækre, spændende og velsmagende måder.

Efter du har prøvet opskriften her, så har du adgang til tre lækre tilbehørstyper, som du kan bruge i din madlavning. Du får opskriften på smørsauterede bønner, dampet blomkål og en lækker blomkåls-couscous.

MEN, smørret i opskriften gør mig jo tyk, ikke?

Drømmer du om holdbart vægttab, så forstår jeg godt du tænker tanken, men ingen mad gør i sig selv dig tyk. Det handler ALTID om mængden. Vil du have bedre styr på vægten, så giver det for de fleste mennesker mening at reducere kalorier fra smør.

Men smør gør dig ikke per definition tyk. Det handler om mængden. Øv dig derfor i at nyde smør, bare i mindre mængder. Det gælder også en opskrift som denne, hvor det står dig frit for at undlade smør eller nyde en lille smule smør – uden at forbyde smør.

Slut fred med sort/hvid tænkningen om mad. Styr mængderne. Oplev mere madro. Få bedre styr på vægten og nyd et vægttab der er holdbart resten af livet.

Livretten her fungerer glimrende som både gæste-, fest- og hverdagsmad.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Mør lammeculotte med dampet blomkål, bønner og blomkåls-couscous
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
 • 800 gram lammeculotte
Kryddersmør (kan med fordel undlades for færre kalorier)
 • 50 gram smør til kryddersmør (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
 • Diverse krydderier fx hvidløg, paprika, salt, peber osv.
Smør-sauterede bønner
 • 500 gram haricots verts bønner
 • 15 gram smør (jo mindre, des færre kalorier)
Dampet blomkål & couscous
 • 1 blomkål
 • 1 god dusk frisk persille
 • 10 mynteblade
 • 1 økologisk citron (Vi skal bruge skallen)
 • 1 tsk friskkværnet peber
 • 1 tsk salt
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du en perfekt lammeculotte
 1. Ris lammeculotternes krølfedt med en skarp kniv. Udlad at ridse ned i kødet. Forkæl culotterne med dine favorit-krydderier. Personligt elsker jeg hvidløg sammen med lam.
 2. Grib en pande, og steg i første omgang lammeculotterne ved middel til høj varme med krølfedtet nedad, så de frigiver stegefedt. Vend jævnligt lammeculotterne gennem cirka 15-20 minutter.
 3. Centertemperaturen skal ligge på ca. 56-58 grader for at være let rosa og klar til servering.
Sådan laver du kryddersmørret (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
 1. Bland 50 gram smør godt rund med dine favoritkrydderier og smid det i fryseren mens maden tilberedes færdig. (Kryddersmør kan med fordel laves i større mængder, så det haves i fryseren)
 2. Fat endnu en pande og smelt smørret ved høj varme. Lad haricots verts bønnerne sauteres i 5-7 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Sådan laver du en lækker blomkåls-couscous
 1. Skyl og halver blomkålen. Snit halvdelen af blomkålen i grove stykker og snit det med persille, mynteblade, citronskal og saft i din foodprocessor kniven. Har du ikke en foodprocessor, kan arbejdet klares med et rivejern og snitning med kniv.
Sådan laver du dampet blomkål
 1. Fyld en gryde med 1-2 cm vand, og bring vandet i kog. Skær den anden halvdel af blomkålen i buketter og damp buketterne i 7-10 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here