Grønne hapsere – Tacos af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki

4 Personer

Hands-on tid:  15min – Total tid:  15min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Super lækker fingermad…

Ja, det tænkte jeg nok. Hvordan skal man så lige få anvendt kødresten til noget fornuftigt? For nogle dage siden, lavede jeg en lækker omgang Low ‘n’ Slow pulled lamb (lammekølle tilberedt over 8 timer i en stegeso / römertopf / lergryde / tragine) – MUMS, kan anbefales!

Jeg endte med at stå dagen efter med en rest ultramørt lam. Lammekødet besluttede jeg mig for at anvende til super sunde hjertesalat-tacos, med lam, avocado, rød peber og salat. Tzatziki og lam er lykken – heldigt at jeg også havde en rest tzatziki tilbage fra dagen før.

Hvis du står du uden en kødrest fra dagen før, og gerne vil benytte opskriften, så vil jeg anbefale tun(evt. som tunmousse), eller lynstegt kyllingfilet som et hurtigt og lækkert alternativ. Opskriften kan laves klar på 15 minutter, så måltidet er #SUNDFASTFOOD.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Grønne hapsere - Tacos af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Grønne hapsere - Tacos + fyld
  • 800 gram kød fx pulled lam, drænet tun, stegtkylling, okse flank osv.
  • 2 hjertesalat
  • 2 avocadoer
  • 1 rød snackpeber
  • Salt
  • Peber
  • evt. andre favoritkrydderier
  • Friskkværnet sort peber
Hjemmelavet tzatziki
  • 2 agurker
  • 4 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10% (kan udskiftes med let yoghurt for færre kalorier)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
Sådan laver du de grønne tacos
  1. Skyl de to hjertesalater, og skær bunden af dem begge, så salatbladende frigøres. Læg 2-3 salatblade fra per person, der spiser med. Snit det skyllede hjertesalat i fine strimler.
  2. Halver avocadoerne, fjern stenene og tag avocadokødet ud med en stor ske. Snit de halverede avocadoer i skiver eller strimler.
  3. Skyl den røde snackpeber, fjern kerner og stilk, og snit peberfrugten i små stykker.
  4. Placer det snittede hjertesalat, avocado, rød peber og kødrest (jeg anvendte pulled lam) i de grønne hjertesalats-tacoskaller.
  5. Krydr dine tacos med salt, peber og evt. andre krydderier inden servering.
Sådan laver du tzatziki
  1. Skyl agurkerne, lav et tværgående snit gennem agurkerne, og riv dem i tynde skiver på et mandolinjern. Alternativt snittes agurkerne til tynde halvmåner i hånden med en kniv.
  2. Salt agurkeskiverne godt med en omgang hav- eller stensalt (cirka ½-1 hel teskefuld). Placer evt. agurkeskiverne i en sigte, og lad salten trække væde ud af agurkeskiverne, i en halv times tid. Er du presset på tid, eller skal tzatzikien spises umiddelbart efter den er lavet, så kan du sagtens droppe at dræne agurkerne, og gå videre med opskriften.
  3. I en skål blandes agurk, presset hvidløg, græsk yoghurt eller creme fraiche.
  4. Smag til med salt og peber, og server din hjemmelavede tzatziki.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here