Tacos af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki » Nemme grøntsagstacos

Tacos af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki » Nemme grøntsagstacos
Tacos af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki » Nemme grøntsagstacos

Lækre tacos af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki

Prøv de grønne taco-hapsere af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki » Nem og smagfuld opskrift på fingermad der flår i mundvandet

Hvad skal jeg bruge resten af det lækre kød til? Sådan tænkte jeg for nogle dage siden, da jeg lavede en lækker omgang Low ‘n’ Slow pulled lamb (lammekølle tilberedt over 8 timer i en stegeso / römertopf / lergryde / tragine) – MUMS, kan anbefales!

Jeg endte nemlig med at have en rest af lammekødet tilbage. Så besluttede jeg mig for, at jeg ville vise dig, hvordan du laver super sunde hjertesalat-tacos. Denne udgave er  med lam, avocado, rød peber og salat, men du kan fylde dine tacos med, hvad du ønsker.

Tzatziki og lam er lykken – sådan en rest havde jeg heldigvis også tilbage.

Pointen er, at hvis du har en kødrest fra dagen før, uanset om det er lam, kylling, okse, and, tunmousse eller andet, så prøv din rest af i tacos af hjertesalat. Opskriften kan i øvrigt laves klar på 15 minutter, og findes sammen med de andre MAX 15 MIN opskrifter.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Tacos af hjertesalat med hjemmelavet tzatziki » Nemme grøntsagstacos
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Grønne hapsere - Tacos + fyld
  • 800 gram kød fx pulled lam, drænet tun, stegt kylling, okse flank osv.
  • 2 hjertesalat
  • 2 avocadoer
  • 1 rød snackpeber
  • Salt
  • Peber
  • evt. andre favoritkrydderier
  • Friskkværnet sort peber
Hjemmelavet tzatziki
  • 2 agurker
  • 4 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10% (kan udskiftes med let yoghurt for færre kalorier)
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du de grønne tacos
  1. Skyl de to hjertesalater, og skær bunden af dem begge, så salatbladende frigøres. Læg 2-3 salatblade fra per person, der spiser med. Snit det skyllede hjertesalat i fine strimler.
  2. Halver avocadoerne, fjern stenene og tag avocadokødet ud med en stor ske. Snit de halverede avocadoer i skiver eller strimler.
  3. Skyl den røde snackpeber, fjern kerner og stilk, og snit peberfrugten i små stykker.
  4. Placer det snittede hjertesalat, avocado, rød peber og kødrest (jeg anvendte pulled lam) i de grønne hjertesalats-tacoskaller.
  5. Krydr dine tacos med salt, peber og evt. andre krydderier inden servering.
Sådan laver du tzatziki
  1. Skyl agurkerne, lav et tværgående snit gennem agurkerne, og riv dem i tynde skiver på et mandolinjern. Alternativt snittes agurkerne til tynde halvmåner i hånden med en kniv.
  2. Salt agurkeskiverne godt med en omgang salt (cirka ½-1 hel teskefuld). Placer evt. agurkeskiverne i en sigte, og lad saltet trække væde ud af agurkeskiverne, i en halv times tid. Er du presset på tid, eller skal tzatzikien spises umiddelbart efter den er lavet, så kan du sagtens droppe at dræne agurkerne, og gå videre med opskriften.
  3. I en skål blandes agurk, presset hvidløg, græsk yoghurt eller creme fraiche.
  4. Smag til med salt og peber, og server din hjemmelavede tzatziki.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here