Sød kartoffelsuppe med sprødstegt bacon og revet parmesanost

Sød kartoffelsuppe med sprødstegt bacon og revet mozzarellaost
Sød kartoffelsuppe med sprødstegt bacon og revet mozzarellaost

Har du smagt sød kartoffelsuppe?

Prøv min nemme, sunde og lækre opskrift på sød kartoffelsuppe med sprødstegt bacon og revet mozzarellaost og få varmen indefra

Sød kartoffel (også kendt under navnet batat) stammer oprindeligt fra Sydamerika, men den dyrkes især i tropiske egne, da den kræver et varmt og fugtigt klima. Sød kartoffel er rig på vitaminer, mineraler og antioxidanten beta-caroten.

Sød kartofler smager selvsagt søde, deraf navnet, konsistensen er meget lig konsistensen af almindelige bagekartofler.

Søde kartofler kan bruges i mange forskellige retter, som udover suppe, kan være tærter, gryderetter eller som ovnbagte kartofler fx ala opskriften nedenfor.

PRØV: OVNBAGTE SØDE KARTOFLER MED PARMESANOST OG BACON OG PURLØG

 

ØNSKER DU MERE MÆTHED FRA SUPPE?

Synes du ikke, at du bliver ordentligt mæt af supper? Så er det altid muligt at tilføje nogle mættende proteiner til dine supper. Jeg kan fx finde på at tilføje tern af kylling, skinke, fiskeboller, kødboller eller lignende, hvis jeg ønsker mere mæthed.

Det er sandsynligvis bedre end at overspise brød for mæthed.

Nu vi er ved brødsmakken, kan du sagtens vælge at spise brød til dine supper. Hvis du ønsker vægttab, vil det give mening kun at nyde brød i (små) sunde mængder, fremfor at overspise store mængder brød, hver gang vi spiser suppe.

Jeg har en masse velsammensatte (LCFH/KETO-venlige) brødopskrifter på mere mættende brød ift. fx hvide kuvertflutes.

SE HER: ALLE MINE ALTERNATIVE BRØDOPSKRIFTER FINDER DU HER

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Sød kartoffelsuppe med sprødstegt bacon og revet parmesanost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Holdbarhed: Suppen holder 4-5 dage i køleskabet og 4-6 måneder i fryseren.
Ingredienser:
  • 2 store søde kartofler (cirka 500 gram)
  • 1 stort løg (eller 2 små løg)
  • 2 fed hvidløg (kan undlades)
  • 1 dåse kokosmælk eller 2 dl fløde (eller creme fine for færre kalorier)
  • 5-7 dl vand (alt afhængigt af de søde kartoflers størrelse)
  • 3 terninger hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 citron (vi skal kun bruge saften, så økologisk er ikke nødvendigt)
  • 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 gram)
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1-2 knsp chilipulver (kan undlades)
  • 200 gram bacon i tern
  • 50 gram revet parmesan (paleo-venligt), mozzarellaost eller cheddarost
Sådan gør du:
Sådan laver du sød kartoffelsuppe med sprødstegt bacon og revet mozzarellaost
  1. Skræl de søde kartofler, løg og hvidløg, og skær dem i mindre tern.
  2. Giv en stor gryde høj varme, tilsæt baconternene og steg dem sprøde, hvorefter den sprødstegte bacon lægges til side.
  3. I det resterende baconfedt i gryden steges de snittede søde kartofler, løg- og hvidløgsstykkerne i cirka 5 minutter.
  4. Pres saften fra citronen ned i gryden, og tilsæt herefter bouillonterninger, kokosmælk, tomatpuré, peber og evt. chilipulver.
  5. Lad grydens indhold simrekoge indtil alle grøntsagerne er kogt møre, hvilket typisk tager 20-30 minutter.
  6. Grib så fat i din blender, for nu skal din søde kartoffelsuppe lavet færdig. Du kan vælge at bruge en stavblender eller en bordblender til opgaven.
  7. Når gryden indhold er blendet til den lækreste søde kartoffelsuppe, tilføjer du vand efter behov, og giver din søde kartoffelsuppe et sidste opkog og smager till med salt og peber.
  8. Server din søde kartoffelsuppe med sprøde bacontern og revet parmesanost.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!



 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her