GÅ IKKE ALL-IN I DIN FERIE
Nyd det gode liv – også i ferierne, men gå aldrig ALL-IN med mad, drikke, snacking mm., hvis vægten er vigtig for dig
Når Påsken, Julen, sommerferien eller en anden ferie står for døren, oplever mange en tiltagende mængde tilladelsestanker “poppe” op mellem ørerne. Det kan fx være: “Nu har vi endelig (3 ugers) ferie, så må jeg gerne drikke (1 flaske) vin hver dag.”
Ovenstående er et tænkt eksempel i forhold til en 3 ugers ferie og 1 hel flaske vin om dagen, men du har fanget pointen, ikke sandt?
Tilladelsestankernes omdrejningspunkt omhandler, at der skal “slås til Søren”, når det nu er ferie, samt at det er helt fint. Udover at det er synd for “Søren” med alle de tæsk, så giver det mening, at du fornuftigt-tjekker din ALL-IN strategi – “bare” fordi det er ferie.
- Hvad er de negative konsekvenser ved at give helt slip?
- Hvilken betydning ha de negative konsekvenser fx din vægtbalance?
- Hvorfor opstår behovet for at pendulere over i en ALL-IN strategi?
- Hvordan kan du nyde ferier og højtider, uden negative konsekvenser?
- OSV.
SE OGSÅ: “WHAT THE HELL” effekten “Nu har jeg fejlet, så jeg går ALL-IN”
HVAD ER DINE VIGTIGERE MÅL I LIVET?
Hvis du har nogle vigtige mål, ønsker og drømme i livet fx i forhold til vægtbalance og et holdbart vægttab, så kan feriefælden være en stor benspænder.
Hvis du konstant “bare” gør det du plejer og har lige lyst til lige nu, selvom det konstant har negative konsekvenser for dine højere mål i livet fx en sund vægt, så fravælger du igen og igen at lykkes. Det er OK, hvis bare du er afklaret herom.
Mange falder i “feriefælden” næsten automatisk, fordi de mangler klarhed over den gyldne mellemvej, der stadigvæk kan sikre dem feriefornemmelser, mens de lykkes.
Du tror måske “alt usundt” skal undgås for at lykkes, og så er det klart, at du skaber en indre modspiller fremfor en medspiller.
For at lykkes med at skabe succesfulde forandringer, skal flere ting falde fornuftigt på plads. Helt overordnet afgøres de fleste succesfulde forandringer af, at du i høj grad har styr på følgende elementer i forandringsprocessen:
- MÅL: Hvad ønsker du helt konkret at forandre?
- MOTIVATION: Hvad er den dybe mening i at skabe forandringen?
- MINDSET: Hvilke mentale begrænsninger forhindrer dig i at lykkes?
- METODE: Hvordan ser din forandringsstrategi ud, og er den holdbar?
SE OGSÅ: LIGEGYLDIG OVERSPISNING FINDES IKKE, SÅ GØR DET
Vær nysgerrig på dine tilladelsestanker
Måske du har hørt eller tænkt følgende omkring juletid: “Det er ikke det, vi spiser og drikker mellem jul og nytår, der giver os vægtproblemer. Problemet, er det, vi spiser mellem nytår og næste jul” …eller noget i den stil?
Påstanden er hverken helt rigtigt eller helt forkert. Du tager fx 1, 3 eller 5 kilo på mellem jul og nytår, men taber du dem typisk igen? Nej, mange taber dem aldrig igen. De ekstra kilo tager de med til næste juletid, hvor de igen tager 1, 3 eller 5 kilo på osv.
Kan du se udfordringen her? Det samme gælder dine øvrige ferier – lige fra Påskeferien og vinterferien, de ekstra fristelseskalorier fra sommerferiens all-Inclusive ferie.
Mange smider ikke de ekstra kilo igen efter ferierne, og så ændres talemådens sandhedsværdi til en løgn og et selvbedrag, ikke sandt?
SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!
NYD I SUNDE MÆNGDER, MENS DU LYKKES
Glem alt om din sort/hvid tilgang. Du behøver ikke forbudt stemple alle fristelser eller undgå alt “usundt”. Nyd dine feriers fristelser på fornuftig vis og i sunde mængder, for så kan du sagtens lykkes imens du stadigvæk nyder fristelser i dine ferier.
Kender du tankefælden: “Det er nu eller aldrig”? Påskens mad, drikkevarer og slik er ikke en nu eller aldrig chance! Vi kan og må nyde “Påskespise” året rundt.
Mind dig selv om: At der også er en dag i morgen, hvor du kan nyde mad, fristelser og forkæle dig selv.
Husk på: At det er helt OK at sige “nej tak”, “ellers tak” og “jeg stopper her”.
Mærk efter: Når du er mæt, giver det ikke mening at spise videre. Og sidder du med en for stor portion mad eller dessert, uanset om det skyldes andre eller dig selv, så er det helt ok at levne fremfor at revne. Brug ikke dig selv som skraldespand.
Tag styringen og sæt sunde grænser! Det er måske ikke nemt, men øvelse gør mester, og ferier, weekender, højtider og helligdage er din bedste træningsbane.
SE OGSÅ: DROP IKKE DINE MOTIONSVANER (HELT) I DIN FERIE
FÅ STYR PÅ DINE FERIER
[mailmunch-form id="617934"]