Har du smagt mine pepperoni-frikadeller?
Prøv min mundvandsprovokerende lækre madopskrift på saftige pepperoni-frikadeller på en bund af cremet blomkåls-spinatmos
Her får du en af mine personlige hverdagsfavoritter. Nyd en nem, velsammensat og utrolig smagfuld madopskrift, som alle kan finde ud af at lave. Den er nemlig ret nem.
Favoritten kan med fordel foodpreppes i større portioner, og nedfryses i portioner. Så har du nem mad til selvforkælelse på travle hverdage eller på dage, hvor tid, lyst og overskud til madlavning er en mangelvare.
Du ved, lige så godt som jeg, at de dage kommer af og til, så forbered dig!
Der vil helt sikker sidde nogle ude i det danske land med armene over kors og stadfæste: “Jeg kan ikke lide begrebet foodprepping!” Så kald det madforberedelse eller noget andet lavpraktisk – “bare” du hjælper dig selv til bedre madvaner.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 1000 Gram hakket kalv- og svinekød
- 1 æg
- 50 gram pepperoni i skiver
- 1 lille løg
- 2 terninger bouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (svin, høns eller okse)
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk tørret paprika (kan undlades)
- 10 gram smør til stegning (kan reduceres ved slip-let-pande)
- 700 gram blomkålsbuketter (kan købes som frostgrønt)
- 250 gram optøet hakket spinat (kan købes som frostgrønt)
- 75 gram flødeost pikant, urter eller hvidløg (Paleo: Udskiftes med kokosmælk)
- 2 terninger hønsebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
- Evt. salt og peber.
- Skræl og snit løget fint. Snit pepperoniskiverne fint.
- Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, snittet pepperoni, paprika, salt og peber.
- Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Lad farsen trække 5 minutter, mens du starter tilberedningen af blomkålen til mosen op (se vejledning nedenfor).
- Giv en pande høj varme, og lad smørret smelte. Anvend evt. en ekstra pande, så alle frikadellerne kan steges i sammen omgang.
- Mens smørret smelter formes pepperoni-frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det varme smør på panden.
- Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
- Tag pepperoni-frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (dette trick gør dine frikadeller super saftige - prøv det).
- Hak blomkålsbuketterne groft med en kniv. Anbring den grofthakkede blomkål i en stor gryde og tildæk med vand.
- Bring grydens indhold i kog. Lad blomkålen koge mør i 15-20 minutter, hvorefter vandet hældes fra gryden med blomkål.
- Pres overskudsvand ud af den hakkede spinaten, hvorefter spinat, flødeost og opløst bouillon tilføjes til gryden. Mos og rør grydens ingredienser med en grydeske.
- Lad den cremede blomkåls-spinatmos står på den varme kogeplade, mens du sørger for jævnlig omrøring i nogle minutter. Smag mosen til med salt og peber inden servering.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]