Sprød flæskesteg med skysovs, sesam-sauterede bønner og rødkålssalat

Sprød flæskesteg med skysovs, sesam-sauterede bønner og rødkålssalat
Sprød flæskesteg med skysovs, sesam-sauterede bønner og rødkålssalat

Lyst til sprød flæskesteg med skysovs?

Prøv denne nemme, sprøde og velsammensatte opskrift på flæskesteg med skysovs, sesam-sauterede bønner og rødkålssalat.

Brug madopskriften til gæste- eller selvforkælelse…

Jeg elsker flæskesteg med sprøde svær… “nåh, det gør du også…” – Sådan!

Jeg har sundhedsoptimeret den klassiske model en smule. Chips, flødesovs og kartofler er skiftet ud med sesam-sauterede bønner, sprød rødkålssalat og sovsen eller skysovsen har jeg lavet på kokosmælk.

Alt i alt et fantastisk måltid – lige til at forkæle dig selv, din partner eller dine skønne gæster med. Jeg har opdelt opskriften i fire praktiske dele, så du nemt kan snuppe, plukke og udskifte delelementer, hvis du ønsker det.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprød flæskesteg med skysovs, sesam-sauterede bønner og rødkålssalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
 • Flæskesteg af ribbensteg eller kamsteg (1,5 - 2 kg = 4 - 6 personer)
 • Fint salt
 • 2-3 spsk eddike
Skysovsen
 • 1 dåse kokosmælk til skysovsen (vi skal bruge den fede del af mælken)
 • 1 bouillonterning svin eller okse
Sesam-sauterede bønner og champignon
 • 700 gram haricots verts bønner (gerne optøede)
 • 1-2 spsk stegesky/fedt fra flæskestegen
 • 2-3 tsk sesamfrø
 • Salt
 • Peber
 • evt. andre spændende krydderier
Rødkålssalaten
 • 300 gram rødkål
 • 1-2 spsk mandler
 • ½ citron eller appelsin(ikke LCHF)
Sådan gør du:
Sådan tilbereder du flæskestegen
 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Rids flæskestegens svær helt ned til kødet - Undgå at ridse ned i kødet.
 3. Vend flæskestegen med sværen nedad i et fad eller en bradepande, og hæld vand i fadet eller bradepanden indtil sværen er dækket.
 4. Sæt flæskestegen ind midterst i ovnen, og tilbered flæskestegen med sværen nedad i 30 minutter.
 5. Herefter vendes flæskestegen med sværen op. Salt flæskestegens svær, både på og imellem sværen med fint salt. Sæt flæskestegen i ovnen igen, og tilbered den i yderligere 30 minutter.
 6. Genistregen: Flæskesværen pensles med eddike(bare rolig, stegen tager ikke smag), og ovnen skrues op på 225 grade. Fortsæt tilberedningen i de sidste 45 minutter.
 7. Når der er 15 minutter tilbage af stegetiden, tjekkes flæskesværen for tilpas sprødhed. Mangler sværen den sidste sprødhed, så afsluttes tilberedningen med grill. OBS: Hold godt øje, så stegen ikke bliver sort!
 8. Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
Sådan laver du skysovsen (igangsættes til sidst i flæskestegens tilberedning)
 1. Tag 3-4 dl fond fra stegeskyen, og hæld fonden på en pande.
 2. Tilføj en bouillonterning, og den fede del af kokosmælken til panden. Rør skysovsen sammen, og lad den koge ind nogle minutter.
 3. Tip! Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.
Sådan tilbereder du sesam-sauterede bønner
 1. Giv en stor pande høj varme, og tilføj et par skefulde stegesky/fedt til panden.
 2. Sauter haricots verts bønner, sesamfrø, salt og peber på panden i 5 minutter.
Sådan laver du rødkålssalaten
 1. Riv rødkålen fint på et mandolinjern eller snit rødkålen fint med en kniv.
 2. Grib et spækbræt, og fjern skallen fra citronen eller appelsinen. Skær kødet i små tern, og hæld evt. overskudssaft ud over rødkålen. Top at med hele eller grofthakkede mandler.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

4 KOMMENTARER

 1. Tak for den fine opskrift du har lagt ud, smagte mega godt, tog selvfølgelig billede af det, og smed det op på min fjæsbook, folk blev lidt vilde med det
  Men har det nok ligesom dig, eller omvendt, mad må godt være anderledes og hvorfor skal det altid være mormor retter

Please enter your comment!
Please enter your name here