Sunde grøntsagsboller af blomkål, broccoli og rødbeder

Sunde grøntsagsboller af blomkål, broccoli og rødbeder
Sunde grøntsagsboller af blomkål, broccoli og rødbeder

Super sunde grøntsagsboller

Prøv opskriften på grøntsagsboller af blomkål, broccoli og rødbeder, hvis du vil gøre brødet til maden og madpakken sundere » Glutenfri

What? Man kan da ikke bage boller af blomkål, broccoli og rødbeder. Jo, det kan man faktisk godt, og så smager de skønt. Og så er grøntsagsbollerne er oven i købet nemme at lave.

Jeg vil løfte sløret for to forskellige tilgange til at få fintsnittet blomkålen, broccolien og rødbederne til denne opskrift. Opskriften bidrager til mindre madspild i det, at stokke fra blomkål og broccoli løbende kan gemmes fra madlavningen og anvendes til bollerne her.

 

De to måder jeg har snittet det grønne på til grøntsagsbollerne:

  1. Den direkte vej, hvor blomkål, broccoli og rødbeder ryger en tur gennem det fine snittejern i foodprocessoren.
  2. Brug resterne fra en af dine juiceopskrifter. Min lækre Philips HR1871 juicer levere både juice og snitning af grøntsagerne i en omgang. På den måde drænes grøntsagerne også en smule, hvilket er med til at gøre grøntsagsbollerne mindre våde i krummen.

Prøv også nogle af de mange andre glutenfri / LCHF brødopskrifter » Klik her

Holdbarhed: Grøntsagsbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Blomkålsboller med broccoli og rødbeder
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 12
 
Ingredienser:
  • 500 g Blomkål (...eller der omkring, husk stokke kan anvendes)
  • 250 g Broccoli (...eller der omkring, husk stokke kan anvendes)
  • 4 mellem rødbeder ( ...eller der omkring)
  • 1½ tsk. Bagepulver (Vælg glutenfri)
  • 2½ spsk. Loppefrøskaller / Psyllium husk
  • ½-1 dl Pofiber
  • 2 spsk. Solsikkekerner
  • 2 spsk. Hørfrø
  • 3 æg
  • 1½ tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Snit eller hak blomkålen, broccolien og rødbederne med foodprocessor, blender, minihakker eller juicer.
  2. Bland de resterende ingredienser med de fintsnittede blomkål, broccoli og rødbeder og ælt massen godt igennem.
  3. Ligesom opskriften på mine knasende sprøde knækbrød, så skal massen have lov at trække efter blanding af ingredienserne. Fortsæt efter cirka 15 minutter.
  4. Form dine boller i hånden eller med en ske og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir.
  5. Tænd ovnen på 160 grader varmluft og sæt pladen med bollerne ind. Bollerne har megen fugt i sig, og derfor vil jeg til enhver tid anbefale, at du forlænger bagetiden fremfor at bage dem hårdt.
  6. Grøntsagsbollerne skal have mellem 45 - 60 min - alt afhængig af størrelsen på dem og hvor gyldne du ønsker bollerne.
Næringsindhold
Pr.: Brød Kalorier: 65 Fedt: 3 Kulhydrater: 4 Protein: 5

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her