Super sunde grøntsagsboller
Prøv opskriften på grøntsagsboller af blomkål, broccoli og rødbeder, hvis du vil gøre brødet til maden og madpakken sundere » Glutenfri
What? Man kan da ikke bage boller af blomkål, broccoli og rødbeder. Jo, det kan man faktisk godt, og så smager de skønt. Og så er grøntsagsbollerne er oven i købet nemme at lave.
Jeg vil løfte sløret for to forskellige tilgange til at få fintsnittet blomkålen, broccolien og rødbederne til denne opskrift. Opskriften bidrager til mindre madspild i det, at stokke fra blomkål og broccoli løbende kan gemmes fra madlavningen og anvendes til bollerne her.
De to måder jeg har snittet det grønne på til grøntsagsbollerne:
- Den direkte vej, hvor blomkål, broccoli og rødbeder ryger en tur gennem det fine snittejern i foodprocessoren.
- Brug resterne fra en af dine juiceopskrifter. Min lækre Philips HR1871 juicer levere både juice og snitning af grøntsagerne i en omgang. På den måde drænes grøntsagerne også en smule, hvilket er med til at gøre grøntsagsbollerne mindre våde i krummen.
Prøv også nogle af de mange andre glutenfri / LCHF brødopskrifter » Klik her
Holdbarhed: Grøntsagsbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 g Blomkål (...eller der omkring, husk stokke kan anvendes)
- 250 g Broccoli (...eller der omkring, husk stokke kan anvendes)
- 4 mellem rødbeder ( ...eller der omkring)
- 1½ tsk. Bagepulver (Vælg glutenfri)
- 2½ spsk. Loppefrøskaller / Psyllium husk
- ½-1 dl Pofiber
- 2 spsk. Solsikkekerner
- 2 spsk. Hørfrø
- 3 æg
- 1½ tsk. salt
- Snit eller hak blomkålen, broccolien og rødbederne med foodprocessor, blender, minihakker eller juicer.
- Bland de resterende ingredienser med de fintsnittede blomkål, broccoli og rødbeder og ælt massen godt igennem.
- Ligesom opskriften på mine knasende sprøde knækbrød, så skal massen have lov at trække efter blanding af ingredienserne. Fortsæt efter cirka 15 minutter.
- Form dine boller i hånden eller med en ske og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir.
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft og sæt pladen med bollerne ind. Bollerne har megen fugt i sig, og derfor vil jeg til enhver tid anbefale, at du forlænger bagetiden fremfor at bage dem hårdt.
- Grøntsagsbollerne skal have mellem 45 - 60 min - alt afhængig af størrelsen på dem og hvor gyldne du ønsker bollerne.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]