Proteinboller med hytteost, græskarkerner og havsalt » Fiberrige

Proteinboller med hytteost, græskarkerner og havsalt » Fiberrige
Proteinboller med hytteost, græskarkerner og havsalt » Fiberrige

Har du smagt mine proteinboller?

Prøv min nemme, sunde og lækre brødopskrift på proteinboller med hytteost, græskarkerner og havsalt » Opskrift rig på sunde kostfibre

Her får du nogle virkelig skønne, fiberrige og proteinfyldte græskarkerneboller, som fungerer fantastisk som frokostboller, sandwichboller og burgerboller.

Krummen i bollen adskiller sig fra fx burger- og sandwichboller lavet på hvedemel, ved at være en anelse mere våd i krummen, men dette medfører blot en endnu mere ‘moist’ og ‘mushy’ madoplevelse, hvilket jeg personligt synes godt om.

 

Oplev en helt fantastisk mæthed…

Bollerne indeholder en hel del protein og fibre per styk, hvilket giver dig oplevelsen af virkelig god og langvarig mæthed. Er du interesseret i det cirka indhold af kalorier, protein og fibre i bollerne, har jeg beregnet tallene nedenfor.

  • Den samlede portion indeholder 571 kalorier, 68 gram protein, og 34 gram fibre.
  • Pr. bolle giver omkring 143 kalorier, 17 gram protein, 8,5 gram fibre, 2-3 gram kulhydrat

Tip! Hvis ikke du er klar over, hvordan du selv kan beregne ovenstående i din mad og livretter, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på MyFitnessPal appen. Den er gratis, rigtig god og nem at komme igang med. Alternativt kan Lifesum anvendes.

Husk kaloriebesættelse er usundt, mens kaloriebevidsthed er guld værd 😉

Holdbarhed: Proteinbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Fiberrige proteinboller med hytteost, græskarkerner og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
  • 4 æg
  • 3 dl hytteost
  • 3 dl (51 gram) pofiber (Kan erstattes med mel og havregryn 50/50 - ikke LCHF)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1-2 spsk græskarkerner
  • 1 drys hav- eller flagesalt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. I en skål blandes eller blendes hytteosten med æg, pofiber, bagepulver og salt.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir, og form de fiberrige proteinboller med en ske. Drys toppen af bollerne med græskarkerner og flagesalt, og sæt bagepladen med bollerne i ovnen.
  4. Tilbered proteinbollerne i cirka 15-20 minutter ved 200 grader (afhænger af størrelsen).

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –


19 KOMMENTARER

  1. Hej.
    Jeg har netop forsøgt at bage de lækre boller som billeder viser..
    Men det er virkelig ikke tilnærmelsesvis det jeg får når jeg bager dem.
    Jeg lavede så godt nok 6 boller og ikke 4, men de er helt kompakte og de bagte i 40 minutter og er stadig ikke bagt i midten..

    Har fulgt opskriften slavisk selvom der er meget få trin.

    • Hej Fie,

      Det lyder meget underligt – specielt når du har lavet bollerne mindre – 6 stk , fremfor 4.

      Jeg har rigtig mange følgere der allerede har lavet bollerne med stor succes, så jeg kan ikke pege ud hvad dælen der har givet dig udfordringer… desværre.

      Brugte du varmluft ovn?

  2. Jeg har d problem,at bollerne hurtigt mugner for mig,trods d jeg lader dem afkøle helt inden de ryger i én frysepose
    Nogle gode fif?
    De smager fantastisk og mætter skønt
    Mvh Charlotte

    • Hej Charlotte,

      Dejligt at høre du synes de smager fantastisk.

      Bollerne er ikke som almindeligt brød der fint kan holde sig udenfor køleskabet, og jeg tænker det er måske er din udfordring?

      I køleskabet holder bollerne sig fint 3-5 dage. Prøv det 😉

      vh Johnny

  3. Hej
    Hvor meget vejer 3dl pofiber? Har ellers en vægt med forskellige mål men synes der var alt for meget pofiber hvis den skulle veje det i milliliter

  4. Hejsa,
    Mange tak for en supergod opskrift. Jeg tilsatte lidt olivenolie og revet cheddar. Blev lidt for salte, så måske flagesalt på toppen kan undlades, men det er selvfølgelig smag og behag, ligesom det er nødvendigt ved keto.

    Dejlige luftige og samtidig sprøde. Lavede 6 stk og bagte dem ca. 20 min til de var lettere gylden. Kan varmt anbefales.

  5. Hej Johnny!

    Lækre protein boller – mine blev bare helt flade og løbe sammen (jeg brugte havregryn og hvedemel) – så blev til wrap istedet for de smagte godt jeg vil bruge til salatter mm på min cafe‍
    God sensommer
    Mvh Freja

    • Tusinde tak fordi du følger med og lader dig inspirere 😉

      Lyder som en lækker løsning – PS. hvis du ønsker proteinboller fremfor fladbrød, så vil en anelse mere havregryn og hvedemel måske give dig det – næste gang 😉

      Håber du er frisk på at prøve opskriften igen 😀

      Verdens bedste sensommer og weekend til dig 😀

  6. Hejsa spændende opskrift, jeg oplevede dog også at måtte tage mere end det dobbelte mel og havregryn i, før det kunne blive en bolle men lækker smag

    • Hej Camilla,

      Dejligt du kan lide opskriften, og tak fordi du lader dig inspirere.

      Det kan skyldes varianten af hytteost, der måske kan være en anelse mere våd i det, og derfor krævet mere “bindemindel”.

      Men jeg tilføjer informationen til glæde og gavn for andre – TAK

      Dejligt du følger med – Mvh Johnny // LEVBEDRE.DK

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her