Nyd en mør og saftig kalveculotte
Prøv denne fantastiske opskrift på mør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat » Gæstemad i verdensklasse!
I dag får du en af de lidt mere omfattende opskrifter, som du med fordel kan gemme til weekenden, hvor du hygge om madlavningen. Opskriften kræver måske en smule ekstra anstrengelse af dig, men den er det hele værd – Specielt når du får gæstebesøg.
Jeg håber du vil lade dig inspirere af opskriften, og husk at snuppe tippet mht. udskæring nedenfor. Det betyder ret meget for smagsoplevelsen, hvis ikke udskæringen er korrekt.
Sådan udskærer du culotte- og cuvettestege på den bedste måde
Sådan skærer du culotte- og cuvettestege ud, så du sikrer optimal smagsoplevelse. Først skæres der tynde skiver fra spidsen af stegen. Når du har skåret cirka halvdelen af stegen ud, vendes stegen og der skæres modsat.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 - 1000 gram kalveculotte
- ½ knoldselleri (ca 500-600 gram)
- 50 g mozzarellaost
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 1 knsp friskkværnet sort peber
- 100 gram smør
- 1 dusk frisk persille
- 2-4 fed hvidløg (kan udelades)
- ½ tsk paprika
- ½ tsk salt
- 1-2 knsps friskkværnet sort peber
- 1 broccoli
- 100 gram sprødstegt bacon i tern
- 1 hjertesalat
- 1-2 spsk solsikkekerner
- Tænd ovnen på 230-250 grader.
- Rids krølfedtet godt op uden at skære ned i kødet. Krydr kalveculotten med salt, peber og evt. andre spændende krydderier som fx friskpresset hvidløg, rosmarin, paprika osv.
- Placer kalveculotten i et ildfast fad og sæt det i den forvarmede ovn. Lad krølfedtet brune af i cirka 10 minutters tid, hvorefter temperaturen skrues ned til 160 grader.
- Tag culotten ud når kernetemperaturen når 54(brug stegetermometer). Lad steget hvile 5-10 minutter inden udskæring og servering. VIGTIGT: Find tip til korrekt udskæring ovenfor.
- Snit forsigtigt krølfedtet af kalveculotten, og skær det i tern. Ternene fritteres særskilt på en pande til de er knasende sprøde. De smagfulde tern af krølfedt kan serveres til kalveculotten eller anvendes i broccolisalaten i stedet for bacon. OBS. Kan undlades for færre kalorier.
- Vakuumpak den afpudsede kalveculotte og Sous Vide-tilbered stegen i 8 timer ved 54 grader. Brun hurtigt stegen af i det overskydende fedt fra krølfedt-fritteringen inden servering. VIGTIGT: Find tip til korrekt udskæring ovenfor.
- Forvarm ovnen til 160 grader. Tilberedes kalveculotten i ovnen, sættes knoldsellerikroketterne først ind, når temperaturen er justeret ned til 160 grader.
- Skær skrællen af knoldsellerien med en skarp kniv. Snit knoldsellerien i grove stykker, så de kan køres gennem det mellemste rivejern i foodprocessoren. Alternativt kan knoldsellerien rives manuelt på et rivejern.
- I foodprocessorskålen blandes den revne knoldselleri med mozzarellaost, æg, salt og peber.
- På en bageplade beklædt med bagepapir, formes nu 8-10 knoldsellerikroketter. Med hænderne formes kroketterne, mens noget af det overskydende væde presses ud.
- Bag knoldsellerikroketterne i 10 minutter. Vend kroketterne og bag dem i yderligere 10 minutter.
- Skyl persillen og hak det fint. Bland persille med presset hvidløg, smør og de resterende ingredienser. Rul kryddersmørret til en pølse med en omgang husholdningsfilm, og læg det i fryseren.
- Steg baconternene sprøde på en pande.
- Skyl broccolien, snit den i små buketter og damp broccolibuketterne i en gryde med 1-2 cm vand i 1-2 minutter. Herefter afkøles broccolibuketterne under rindende koldt vand.
- Snit hjertesalat og cocktailtomater og bland det i en skål med sprød bacon, broccoli og solsikkekerner.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]