Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat

Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat
Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat

Wauw… Ultramør kalveculotte, mums!

Skal der kræses om maden, så lav ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat – Gæstemad i verdensklasse!

I dag får du en af de lidt mere omfattende opskrifter, som du med fordel kan gemme til weekenden, hvor du hygge om madlavningen. Opskriften kræver måske en smule ekstra anstrengelse af dig, men den er det hele værd – Specielt når du får gæstebesøg.

Jeg håber du vil lade dig inspirere af opskriften, og husk at snuppe tippet mht. udskæring nedenfor. Det betyder ret meget for smagsoplevelsen, hvis ikke udskæringen er korrekt.

udskaering af culotte og cuvette
udskæring af culotte og cuvette

Udskæring af culotte og cuvettestege: 

Sådan skærer du culotte- og cuvettestege ud, så du sikrer optimal smagsoplevelse. Først skæres der tynde skiver fra spidsen af stegen. Når du har skåret cirka halvdelen af stegen ud, vendes stegen og der skæres modsat.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ultramør kalveculotte med sprøde selleri-kroketter og broccolisalat - LCHF
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 800 - 1000 gram kalveculotte
Sprøde knoldsellerikroketter med mozzarellaost
  • ½ knoldselleri (ca 500-600 gram)
  • 75 g mozzarellaost
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet sort peber
Kryddersmør (kan undlades for færre kalorier)
  • 100 gram smør
  • 1 dusk frisk persille
  • 2-4 fed hvidløg (kan udelades)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk salt
  • 1-2 knsps friskkværnet sort peber
Broccolisalat med bacon og solsikkekerne
  • 1 broccoli
  • 100 gram sprødstegt bacon i tern
  • 1 hjertesalat
  • 1-2 spsk solsikkekerner
Sådan gør du:
Kalveculotten i ovn
  1. Tænd ovnen på 230-250 grader.
  2. Rids krølfedtet godt op uden at skære ned i kødet. Krydr kalveculotten med salt, peber og evt. andre spændende krydderier som fx friskpresset hvidløg, rosmarin, paprika osv.
  3. Placer kalveculotten i et ildfast fad og sæt det i den forvarmede ovn. Lad krølfedtet brune af i cirka 10 minutters tid, hvorefter temperaturen skrues ned til 160 grader.
  4. Tag culotten ud når kernetemperaturen når 54(brug stegetermometer). Lad steget hvile 5-10 minutter inden udskæring og servering. VIGTIGT: Find tip til korrekt udskæring ovenfor.
Kalveculotte i Sous Vide
  1. Snit forsigtigt krølfedtet af kalveculotten, og skær det i tern. Ternene fritteres særskilt på en pande til de er knasende sprøde. De smagfulde tern af krølfedt kan serveres til kalveculotten eller anvendes i broccolisalaten istedet for bacon. OBS.Kan undlades for færre kalorier.
  2. Vakuumpak den afpudsede kalveculotte og Sous Vide-tilbered stegen i 8 timer ved 54 grader. Brun hurtigt stegen af i det overskydende fedt fra krølfedt-fritteringen inden servering. VIGTIGT: Find tip til korrekt udskæring ovenfor.
Sådan laves knoldsellerikroketterne
  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Tilberedes kalveculotten i ovnen, sættes knoldsellerikroketterne først ind, når temperaturen er justeret ned til 160 grader.
  2. Skær skrællen af knoldselleriet med en skarp kniv. Grovdel knoldselleriet og kør stykkerne gennem det mellemste rivejern i foodprocessoren.Alternativt kan knoldselleriet rives manuelt på et rivejern.
  3. I foodprocessorskålen blandes den revne knoldselleri med mozzarellaost, æg, salt og peber.
  4. På en bageplade beklædt med bagepapir, formes nu 8-10 knoldsellerikroketter. Med hænderne formes kroketterne, mens noget af det overskydende væde presses ud.
  5. Bag knoldsellerikroketterne i 10 minutter. Vend kroketterne og bag dem i yderligere 10 minutter.
Kryddersmør (Kan undlades for færre kalorier)
  1. Skyl persillen og hak det fint. Bland persille med presset hvidløg, smør og de resterende ingredienser. Rul kryddersmøret til en pølse med en omgang husholdningsfilm, og læg det i fryseren.
Broccolisalaten
  1. Steg baconternene sprøde på en pande.
  2. Skyl broccolien, snit den i små buketter og damp broccolibuketterne i en gryde med 1-2 cm vand i 1-2 minutter. Herefter afkøles broccolibuketterne under rindende koldt vand.
  3. Snit hjertesalat og cocktailtomater og bland det i en skål med sprød bacon, broccoli og solsikkekerner.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here