Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat

Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat - LCHF
Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat - LCHF

4 Personer

Hands-on tid:  25min – Total tid:  60min
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

Gæstemad i verdensklasse…

I dag får du en af de lidt mere omfattende opskrifter, som du med fordel kan gemme til weekenden, hvor du hygge om madlavningen. Opskriften kræver måske en smule ekstra anstrengelse af dig, men den er det hele værd – Specielt når du får gæster på besøg.

Jeg håber du vil lade dig inspirere af opskriften, og husk at snuppe tippet mht. udskæring nedenfor. Det betyder ret meget for smagsoplevelsen, hvis ikke udskæringen er korrekt.

udskaering af culotte og cuvette
udskaering af culotte og cuvette

Udskæring af culotte og cuvettestege: 

Sådan skærer du culotte- og cuvettestege ud, så du sikrer optimal smagsoplevelse. Først skæres der tynde skiver fra spidsen af stegen. Når du har skåret cirka halvdelen af stegen ud, vendes stegen og der skæres modsat.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ultramør kalveculotte med sprøde selleri-kroketter og broccolisalat - LCHF
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 800 - 1000 gram kalveculotte
Sprøde knoldsellerikroketter med mozzarellaost
  • ½ knoldselleri (ca 500-600 gram)
  • 75 g mozzarellaost
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet sort peber
Kryddersmør (kan undlades for færre kalorier)
  • 100 gram smør
  • 1 dusk frisk persille
  • 2-4 fed hvidløg (kan udelades)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk salt
  • 1-2 knsps friskkværnet sort peber
Broccolisalat med bacon og solsikkekerne
  • 1 broccoli
  • 100 gram sprødstegt bacon i tern
  • 1 hjertesalat
  • 1-2 spsk solsikkekerner
Tilberedning
Kalveculotten i ovn
  1. Tænd ovnen på 230-250 grader.
  2. Rids krølfedtet godt op uden at skære ned i kødet. Krydr kalveculotten med salt, peber og evt. andre spændende krydderier som fx friskpresset hvidløg, rosmarin, paprika osv.
  3. Placer kalveculotten i et ildfast fad og sæt det i den forvarmede ovn. Lad krølfedtet brune af i cirka 10 minutters tid, hvorefter temperaturen skrues ned til 160 grader.
  4. Tag culotten ud når kernetemperaturen når 54(brug stegetermometer). Lad steget hvile 5-10 minutter inden udskæring og servering. VIGTIGT: Find tip til korrekt udskæring ovenfor.
Kalveculotte i Sous Vide
  1. Snit forsigtigt krølfedtet af kalveculotten, og skær det i tern. Ternene fritteres særskilt på en pande til de er knasende sprøde. De smagfulde tern af krølfedt kan serveres til kalveculotten eller anvendes i broccolisalaten istedet for bacon. OBS.Kan undlades for færre kalorier.
  2. Vakuumpak den afpudsede kalveculotte og Sous Vide-tilbered stegen i 8 timer ved 54 grader. Brun hurtigt stegen af i det overskydende fedt fra krølfedt-fritteringen inden servering. VIGTIGT: Find tip til korrekt udskæring ovenfor.
Sådan laves knoldsellerikroketterne
  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Tilberedes kalveculotten i ovnen, sættes knoldsellerikroketterne først ind, når temperaturen er justeret ned til 160 grader.
  2. Skær skrællen af knoldselleriet med en skarp kniv. Grovdel knoldselleriet og kør stykkerne gennem det mellemste rivejern i foodprocessoren.Alternativt kan knoldselleriet rives manuelt på et rivejern.
  3. I foodprocessorskålen blandes den revne knoldselleri med mozzarellaost, æg, salt og peber.
  4. På en bageplade beklædt med bagepapir, formes nu 8-10 knoldsellerikroketter. Med hænderne formes kroketterne, mens noget af det overskydende væde presses ud.
  5. Bag knoldsellerikroketterne i 10 minutter. Vend kroketterne og bag dem i yderligere 10 minutter.
Kryddersmør (Kan undlades for færre kalorier)
  1. Skyl persillen og hak det fint. Bland persille med presset hvidløg, smør og de resterende ingredienser. Rul kryddersmøret til en pølse med en omgang husholdningsfilm, og læg det i fryseren.
Broccolisalaten
  1. Steg baconternene sprøde på en pande.
  2. Skyl broccolien, snit den i små buketter og damp broccolibuketterne i en gryde med 1-2 cm vand i 1-2 minutter. Herefter afkøles broccolibuketterne under rindende koldt vand.
  3. Snit hjertesalat og cocktailtomater og bland det i en skål med sprød bacon, broccoli og solsikkekerner.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here