5 SLANKETIPS TIL AT NYDE SOCIAL SPISNING, SÅ DU LYKKES

NYD DIN FROKOST, FERIE, FEST MM.

Få 5 slanketips til at holde styr på vægten, mens du nyder social spisning fx til Påske, Jul, fester, fødselsdage og i ferier

I videoen, tager jeg dig med til social spisning i forbindelse med en skøn Påskefrokost. Vi starter faktisk inden selve Påskefrokosten, hvor jeg deler første slanketip, der omhandler din spisning inden og op til den sociale spisning skal finde sted, samt et motionstip.

I videoen, får du 5 slanketips til at nyde social spisning fx til Påskefrokosten, julefrokosten, sommerfesten, fødselsdagen mm., mens du lykkes.

I takt med, du lærer at navigere bedre i dit liv med fristelser, vil du mestrer at nyde uden at forbyde, spise i sunde mængder, slippe fri af sundhedsstress og få mere madro.

Du kan lære at deltage i ethvert fristende ædegilde, uden at få kvalme, dårlig samvittighed og et efterfølgende kalorieoverskud med hjem.

Som supplement til videoen, kigger vi to lige på begrebet “kompensationstænkning”, som kan være mere eller mindre tvangspræget eller frihedsskabende.

 

Kompensationstænkning kan både være sundt og usundt

Du vil nemt kunne støde på påstande om, at kompensationstænkning altid er usundt. Som de meste andet i livet, er et nuanceret perspektiv ofte mest rigtigt. Enten/eller-tilgange er i mange sundhedssammenhænge med til at skabe en mere usund balance.

Lad mig give dig et helt konkret eksempel…

“Han kompenserer med løb og træning, inden han tager til Påskefrokosten” tænker du, og det har du sådan set ret i. Men læs lige det næste afsnit grundigt, for kompensation kan både være en fornuftig og farlig strategi. 

Når kompensationstænkning bliver til tvangshandlinger, skader det, mere end det hjælper.

Sund kompensationstænkning handler om balancen i, hvordan du tænker om træning, spisning mm. som kompensationsdrevne handlinger.

Føler du kompensationen er fornuftig, frihedsskabende og nydelsesbetonet eller føler du kompensationen som en tvingende nødvendighed for at være god nok, gøre det rigtige, forblive sund, kunne lykkes osv.?

PS. For god ordens skyld, løber og træner jeg af lyst og føler frihed og fornuft, men jeg har gennem tiden arbejdet en del med tvangsdreven motionsadfærd. 

Vær meget opmærksom på! Hvordan du tænker om din kompenserende handlinger i livet. Hvis kompensationstænkning begynder at blive tvangspræget (noget du skal, er nødt til – og “tvinges” til), så ræk ud efter professionel hjælp – hellere nu end senere!

Styrer du din kompensationstænkning eller styrer tvangshandlingerne?

 

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

[mailmunch-form id="617934"]

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her