6 GENIALE TIPS OG 1 DÅRLIGT TIP I KAMPEN MOD MADSPILD

MINIMER MADSPIL MED DE 6 GENIALE TIPS

Vi skal stå sammen i kampen mod madspil. Derfor får du her 6 geniale tips og 1 dårligt tip, som du skal kende i kampen mod madspild

Jeg ønsker at gøre en positiv forskel i verden. Derfor har jeg valgt, at lave denne video til dig, hvor du får 6 geniale tips til at undgå madspild. Nåh ja, og så få du også 1 dårligt, men desværre ofte brugt tip i kampen mod madspild.

Videoen ene dårlige tip og løsningsmodel i kampen mod madspild, vil jeg faktisk på det kraftigste anbefale dig at undgå!

Lad os sammen passe bedre på jorden, vores ressourcer og leve bedre i processen! Hvis vi spilder mindre mad, skal der produceres mindre mad, og dermed mindskes udledningen af drivhusgasser (Co2) fra overflødig fødevareproduktionen.

En fælles (helst global) indsats vil dermed være med til at give os alle en stor klimamæssig gevinst, som vi alle kan glæde os over at indkassere!

Lad os gøre en forskel – selv en lille positiv forskel er bedre end ingen!

Vores (dårlige) vaner er en af de helt store benspændere, når det gælder madspild. De fleste af os har gennem årevis tillagt os forskellige og ofte ret ubevidste madspildsvaner.

 

De 6 geniale tips og 1 dårlige tips i kampen mod madspild

  1. Lav en madplan, så du får brugt maden, du køber med hjem. Hvis en madplan føles som et uoverskueligt projekt, så start med at fastlægge 1 madplans-dag om ugen, herefter 2 fasteagte madplans-dage osv. Opbyg madplansvanen og hjælp i kampen madspild.
  2. Køb ind til flere dage ad gangen ud fra din madplan, så du ikke spontant handler hver dag, og køber en masse overflødige (og måske også ofte energitætte) varer med hjem. Opbyg gode indkøbsvaner, for det hjælper os alle i kampen mod madspild.
  3. Hold dig til indkøbslisten, madplanen og mængder, du kan nå at spise. Køb ikke mere med hjem end du kan nå at bruge. Det hjælper også i kampen mod madspild.
  4. Hellere levne end at revne. Gem dine rester i køleskabet eller fryseren, så du har et eller flere nemme måltider ved hånden dagen efter eller i en travl hverdag i fremtiden. Når du gemmer dine overskudsrester af mad, hjælper det i kampen mod madspild.
  5. Slip kreativiteten og fantasien løs i køkkenet. Lad din madlavning inspireres kreativt af, hvad du allerede har i køleskabet. Det vil gøre, at du køber lidt mindre ind, og får brugt de madvarer du har derhjemme, mens du hjælper os alle i kampen mod madspild.
  6. Køb flere madvarer på dato, og brug også egnede madvarer, hvis holdbarhedsdato er overskredet. På den måde sparer du penge, mens du hjælper i kampen mod madspild.

…og så til videoen dårlige tip, som er en metode mange mennesker desværre gør brug af, men faktisk helst burde undgå for alt i verden!

Hvis du er nysgerrig, og det forstår jeg godt, så se videoen ovenfor 😉

 

FÅ FLERE KONKRETE HVERDAGSTIPS I KAMPEN MOD MADSPILD

Du kan læse mere om Danmarks største bevægelse mod madspild, og finde mange flere gode råd her: https://stopspildafmad.org/

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her