BARBELL DEADLIFT » Sådan træner du øvelsen!

 

Sådan træner du Barbell deadlift (dødløft), der træner musklerne i den bagerste kæde, inklusive glutes, baglår, ryg og kerne

Dødløft er en sammensat øvelse, der retter sig mod musklerne i den bagerste kæde, inklusive glutes, baglår, ryg og kerne. Det er en fantastisk øvelse til at opbygge overordnet styrke, kraft og størrelse i underkroppen.

I videoen, viser jeg dig præcis hvordan du træner øvelsen korrekt, og herunder finder du endvidere en læsevenlig trin-for-trin guide til, hvordan du udfører øvelsen:

  • Start med at placere en vægtstang på jorden, med vægtskiverne på hver side.
  • Vægtstangen skal være tæt på dine skinneben, med fødderne placeret i hoftebreddes afstand.
  • Stå foran vægtstangen, med fødderne pegende fremad.
  • Bøj dine hofter og knæ for at nå ned og gribe fat i vægtstangen, med et overhånds- eller låsegreb. Hænderne placeres mellem dine ben med skinnebenene tæt på stangen.
  • Hold din ryg ret og kernen opspændt, mens du løfter vægtstangen i en lige linje fra jorden ved at rette dine hofter og knæ ud.
  • Stå op med vægtstangen, sørg for at holde skuldrene tilbage og brystet oppe. Hold vægtstangen tæt til kroppen hele tiden.
  • Når du når den stående stilling, så hold en pause et øjeblik, hvorefter du langsomt sænker vægtstangen tilbage til jorden ved igen at bøje dine hofter og knæ.
  • Gentag øvelsen i det ønskede antal gentagelser og sæt.

PRØV OGSÅ: SÅDAN TRÆNES ØVELSEN BARBELL SUMO DEADLIFT

 

Vigtige fokusområder, når du træner dødløft

Det er vigtigt at opretholde en neutral rygsøjle under hele bevægelsen og ikke at runde din lænd, også at holde dine skulderblade tilbage og nede, med brystet op og ud, vil hjælpe dig med at engagere musklerne i din ryg og skuldre under bevægelsen.

Det er også vigtigt at holde opspændet i din kerne under hele øvelsen.

Sørg for at varme op godt, før du starter denne øvelse, det kan være med lette vægte eller kropsvægtøvelser, stræk også de muskler, du skal træne, især hoftebøjer og baglår.

Det anbefales altid at starte med en lavere vægt for at perfektionere formen og gradvist øge vægten.

Korrekt form er afgørende for at forhindre skader og opnå optimale resultater. Hvis du er ny udøver af dødløft, så overvej at arbejde med en træner eller træner, der kan guide dig gennem den rigtige form og teknik.

PRØV OGSÅ: BACK ROWS MED LAGEN (HJEMMETRÆNING AF RYG)

Fysisk aktivitet er en gave for din krop og dit sind ツ

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her