WALL SIT » Sådan træner du øvelsen!

Sådan træner du WALL SIT

Wall sit øvelsen er en god måde at styrke din benene og forbedre din udholdenhed i både forlår (quadriceps), baglår(hamstrings) og baller

Wall sit er en god øvelse for at træne musklerne i benene, da det isolerer disse muskler og giver dem en høj grad af træning. Disse muskler er ansvarlige for at bevæge benene i flere retninger, fx at bøje knæene, strække benene, eller løfte vægt.

Træning af forlår (quadriceps), baglår(hamstrings) og baller (glutes) kan forbedre din generelle benstyrke, balance og stabilitet. Wall sit hjælper også med at forbedre dit muskeludseende i benene, og forbedre ligeledes din udholdenhed i benene.

Ud over de fysiske fordele, kan øvelsen også hjælpe med at forbedre ens mentale styrke og modstandsdygtighed ved at skubbe ens grænser og kæmpe mod ubehag, samt forbedre funktionen i dine dagligdagsaktiviteter som at gå trapper eller gå lange afstande.

Wall sit er også en øvelse som kan udføres med minimal udstyr og kan varieres i sværhedsgraden, og kan tilpasses til personer med forskellige fitnessniveauer.

 

Sådan udfører du øvelsen WALL SIT

For at udføre øvelsen skal du have en væg eller et stativ, som du kan læne dig mod.

  1. Start ved at stå op ad en væg eller et stativ, med fødderne placeret skulderbredde fra hinanden.
  2. Læn din ryg mod væggen eller stativ, så din krop danner en 90 graders vinkel med benene.
  3. Hold positionen i et minut (som nybegynder) eller så længe som du kan, efterhånden som du bliver mere øvet. Se om du kan slå din sidste tid fra gang til gang.
  4. Gentag øvelsen for det antal gentagelser, du ønsker at udføre.

Det er vigtigt at holde maven trukket ind og at undgå at læne sig frem eller tilbage, mens du laver øvelsen, for at fokusere på dine forlår (quadriceps), baglår(hamstrings) og baller (glutes).

Du kan også ændre sværhedsgraden ved at ændre afstanden mellem dine fødder eller ved at tilføje ekstra vægt på dine skuldre for at øge modstanden.

 

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her