Blomkålsrisengrød med kanel og smørklat » Lækkert Low-Carb alternativ

Blomkålsrisengrød med kanel, sukrin og en smørklat » Low-Carb alternativ
Blomkålsrisengrød med kanel, sukrin og en smørklat » Low-Carb alternativ

4 Personer

Hands-on tid: 10min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Et vellykket eksperiment…

Ja, hvorfor ikke prøve at lave en sundere “risengrød” lavet på blomkålsris, i stedet for de almindelige grødris? Det var præcis min tanke, inden jeg kastede mig ud i opskriften her, som i sidste ende viste sig at være et spændende eksperiment.

Vi gør klogt i at turde prøve flere ting af i livet og rykke vores grænser. Det nemmeste er altid at springe over, og gå med det trygge og det vante, men udenfor vores komfortzone, har vi en udsøgt mulighed for, at udvide vores verden, og ændre perspektiv på tilværelsen.

Så fik vi lige omsat en skål blomkålsrisengrød til en en større livsfilosofi 😛 – STÆRKT

Findes der nogle børn, som ikke elsker risengrød?

– Jeg har i hvert fald aldrig mødt nogle… 😉

Anyway… Som ethvert veludført smagseksperiment, så var tvistet her, at risengrøden, var lavet på blomkålsris. I forbindelse med eksperimentet, have jeg naturligvis sørgede for, at have et utroligt kyndigt smagspanel ved min side – nemlig mine to prinsessepiger.

Det der skete i eksperimentet var, at prinsesserne først så en smule undrende ud, hvorefter de ivrigt åd godt to portioner af blomkålsrisengrøden. Jeg har aldrig tidligere oplevet mine små prinsesser spise så meget blomkål – Wauw 😉

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Blomkålsrisengrød med kanel og smørklat » Lækkert Low-Carb alternativ
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
 • 400 gram blomkålsbuketter
 • 50 gram mandelmel fra afskallede mandler (kun relevant ift. farven på grøden)
 • 1,5-2 dl fløde
 • 4-6 tsk kanel
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 knsp salt
 • Sødning efter smag med fx sukrin eller andet alternativ
 • Smørklat
 • evt. en smule pofiber til jævning/tykning af blomkålsrisengrøden
Sådan gør du:
 1. Fyld 1 liter vand i en 3-4 liters gryde, og bring vandet i kog.
 2. Riv blomkålsbuketterne på det fine eller mellemstørrelse rivejern i din foodprocessor.
 3. Hæld blomkålsrisene over i gryden med det kogende vand. Lad blomkålsrisene simre under låg ved lav varme i 15 minutter.
 4. Hæld vandet fra blomkålsrisene, og sæt gryden tilbage på varmen, så vandet kan dampe af under kyndig omrøring.
 5. Efter 2-3 minutter tilføjes fløde, mandelmel, salt og vaniljepulver. Lad grøden koge ind i cirka 5 minutter, hvorefter blomkålsrisengrøden evt. smages til med sødning, og jævnes eller tyknes en smule med pofiber.
 6. Server blomkålsrisengrøden med kanel, smørklat og evt. en smule sukrin.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

18 KOMMENTARER

 1. Super lækkert alternativ til (sundere) risengrød – også her i sommervarmen, når man ikke kan vente til december 🙂

  • Tak for skøn feedback 😉

   Jeg er helt enig, det smager super lækkert – selvom det for nogle kan være svært at tro på 😀

   Til dem siger vi… Få det prøvet af 😀

   Ha’ en skøn dag 😉

 2. Lyder skønt skal helt klart prøves af har ofte lavet risengrød på perlebyg kan også anbefales og smager dejligt som risalamande.

 3. Har prøvet opskriften, men med kokos mælk istedet for fløde, da jeg ikke tåler laktose. Det blev så lækkert. Absolut ikke sidste gang

 4. Lyder virkelig som en god opskrift, elsker blomkålsrås! 😀

  Beklager det er nok et lidt dumt spm, men kender du kalorieindholdet i den samlede mængde ca.?

  Bedste hilsner Julie 🙂

  • Hej Julie,

   Glæd dig til at prøve opskriften.

   Ingen dumme spørgsmål her Julie 😉 Jeg har ikke beregnet den samlede mængde kalorier, men det kan du nemt gøre i fx MyFitnessPal eller Lifesum appen.

   De bedste hilsner Johnny

Please enter your comment!
Please enter your name here