LCHF/KETO Risengrød med kanel og smørklat lavet af blomkålsris

LCHF/KETO Risengrød med kanel og smørklat lavet af blomkålsris
LCHF/KETO Risengrød med kanel og smørklat lavet af blomkålsris

Overraskende lækker LCHF/KETO Risengrød

Da jeg udviklede opskriften på LCHF/KETO Risengrød med kanel og smørklat lavet af blomkålsris, blev jeg vildt overrasket over resultatet

Ja, hvorfor ikke prøve at lave en sundere “risengrød” lavet på blomkålsris, i stedet for de almindelige grødris? Det var præcis min tanke, inden jeg kastede mig ud i at udvikle denne opskrift, som i sidste ende viste sig at give et overraskende smagfuldt eksperiment.

Nej, vil de fleste sige. Det er helt fair, men jeg er bare nysgerrig indrettet, og da jeg i en periode af mit liv prøvede LCHF/KETO af henover julen, var det oplagt at udvikle denne opskrift. Lever du LCHF/KETO, så prøv opskriften af!

Vi gør klogt i at turde prøve flere ting af i livet og rykke vores grænser. Det nemmeste er altid at springe over, og gå med det trygge og det vante, men udenfor komfortzonen, har vi en udsøgt mulighed for, at udvide vores verden, og forny vores perspektiv på tilværelsen.

Så blev en skål blomkålsrisengrød lige omsat til en en større livsfilosofi 😛 – STÆRKT

De fleste børn elsker risengrød, men hvad med LCHF/KETO risengrød?

I forbindelse med eksperimentet, havde jeg naturligvis sørget for, at have et utroligt kyndigt smagspanel klar ved min side. Nogle vil kalde det snyderi, men jeg havde spurgt mine to prinsessepiger, om de havde lyst til risengrød, hvilket de næste altid har.

Tvistet i denne risengrød var naturligvis, at risengrøden var lavet på blomkålsris.

Der skete det i eksperimentet, at mine piger i første omgang så en smule undrende ud. Jeg tror faktisk, at de havde nok luret på mig, jeg havde gang i et eller andet lige der.

Men efter deres første undrende blikke, spiste de godt to portioner af blomkålsrisengrøden hver. Det havde jeg aldrig troet, for der er naturligvis en anelse forskel på smag og konsistens i forhold til almindelig risengrød med kanel og sukker – Wauw!

Mine piger fik naturligvis eksperimentet klarlagt efterfølgende, og har siden frabedt sig blomkålsrisengrød. Det er helt fair, men alligevel interessant, at vi egentlig godt kan lide noget nogle gange – indtil vi får at vide, hvad det er.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
LCHF/KETO Risengrød med kanel og smørklat lavet af blomkålsris
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 400 gram blomkålsbuketter
  • 50 gram mandelmel fra afskallede mandler (kun relevant ift. farven på grøden)
  • 1 - 1,5 dl fløde eller neutral fløde- eller friskost
  • 4-6 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • Sødning efter smag med fx sukrin eller andet sødemiddel
  • Smørklat
  • evt. en smule pofiber til jævning/tykning af blomkålsrisengrøden
Sådan gør du:
  1. Fyld 1 liter vand i en 3-4 liters gryde, og bring vandet i kog.
  2. Riv blomkålsbuketterne på det fine eller mellemstørrelse rivejern i din foodprocessor.
  3. Hæld blomkålsrisene over i gryden med det kogende vand. Lad blomkålsrisene simre under låg ved lav varme i 15 minutter.
  4. Hæld vandet fra blomkålsrisene, og sæt gryden tilbage på varmen, så vandet kan dampe af under kyndig omrøring.
  5. Efter 2-3 minutter tilføjes fløde, mandelmel, salt og vaniljepulver. Lad grøden koge ind i cirka 5 minutter, hvorefter blomkålsrisengrøden evt. smages til med sødning, og jævnes eller tyknes en smule med pofiber.
  6. Server blomkålsrisengrøden med kanel, smørklat og evt. en smule sukrin.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

18 KOMMENTARER

  1. Super lækkert alternativ til (sundere) risengrød – også her i sommervarmen, når man ikke kan vente til december 🙂

    • Tak for skøn feedback 😉

      Jeg er helt enig, det smager super lækkert – selvom det for nogle kan være svært at tro på 😀

      Til dem siger vi… Få det prøvet af 😀

      Ha’ en skøn dag 😉

  2. Lyder skønt skal helt klart prøves af har ofte lavet risengrød på perlebyg kan også anbefales og smager dejligt som risalamande.

  3. Har prøvet opskriften, men med kokos mælk istedet for fløde, da jeg ikke tåler laktose. Det blev så lækkert. Absolut ikke sidste gang

  4. Lyder virkelig som en god opskrift, elsker blomkålsrås! 😀

    Beklager det er nok et lidt dumt spm, men kender du kalorieindholdet i den samlede mængde ca.?

    Bedste hilsner Julie 🙂

    • Hej Julie,

      Glæd dig til at prøve opskriften.

      Ingen dumme spørgsmål her Julie 😉 Jeg har ikke beregnet den samlede mængde kalorier, men det kan du nemt gøre i fx MyFitnessPal eller Lifesum appen.

      De bedste hilsner Johnny

Please enter your comment!
Please enter your name here