ER DIN KOSTRETNING EGENTLIG EN SUCCES ELLER FIASKO?

Er din kostretning egentlig en succes?

Bliv klogere på vægttab, kalorieunderskud og kostretningerne KETO, LCHF, LOW-CARB, VEGAN, PALEO, STENALDERKOST, SENSE mm.

Jeg vil IKKE fortælle dig, hvilken kostretning der er rigtig eller forkert for dig, MEN jeg vil invitere dig til at blive nysgerrig på om du EGENTLIGT har succes med din nuværende kostretning, hvis du (tør) blive klogere?

En stor udfordring med strikse kostretninger, er bl.a. at mennesker er overbevist om, at fx LCHF/KETO er det eneste rigtige, har identificeret sig stærkt med kostretningen. Hvilket ofte gør det svært at bryde fri at kostretningen begrænsende lænker igen.

SE OGSÅ: KAN LIDT “USUNDT” OG “SYNDIGT” ØDELÆGGE DIN DAG?

Men husk specielt på én ting ift. vægttab: Der skal et kalorieunderskud til, hvis dit primære mål er vægttab/fedttab. Det er ikke NOK bare at følge en kostretning til punkt og prikke eller for den sags skyld at spise “sund” mad.

SE OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab

 

Værd at vide om kalorieunderskud

Når det kommer til at tabe sig, er der en række kostretninger, som ofte kan friste af forskellige grunde. Nogle af de mest populære omfatter KETO, LCHF, LOW-CARB, VEGAN, PALEO, STENALDERKOST, og der er mange andre variationer inden for hver af disse.

Men uanset hvilken kostretning du følger, er der en vigtig og evidensbasseret faktor, som er afgørende for vægttab: Kalorieunderskud. Kalorieunderskud betyder simpelthen, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager i løbet af dagen.

SE OGSÅ: VÆGTTABSPLATEAU: ER DIT VÆGTTAB (IGEN) GÅET I STÅ?

Kalorieunderskud kan opnås ved at spise færre kalorier end din krop forbrænder naturligt eller ved at øge din fysiske aktivitet, så du forbrænder flere kalorier, end du normalt ville gøre. De fleste mennesker opnår størst succes, ved at kombinere disse.

Hvis vi spiser for mange kalorier, vil overskydende kalorier blive lagret som fedt i vores krop, hvilket kan føre til vægtøgning over tid.

Spiser vi færre kalorier end vores krop har brug for, vil vores kroppe begynde at forbrænde lagret fedt, hvilket resulterer i vægttab over tid.

SE OGSÅ: 3 UNDERLIGE, MEN EFFEKTIVE SLANKETRICKS TIL VÆGTTAB

Værd at vide om kostretninger ift. vægttab

Ja, det kan være fristende at tro, at bestemte kostretninger kan hjælpe med at forbrænde fedt hurtigere, er sandheden, at kalorieunderskud er den afgørende faktor for vægttab.

Det betyder ikke, at forskellige kostretninger ikke kan have fordele, som du oplever som støttende i forhold til at opnå et kalorieunderskud. Men kalorieunderskud er stadig det afgørende fokuspunkt for vægttab.

SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!

I sidste ende er det vigtigt at huske, at vægttab ikke er en enkeltstående begivenhed, men en livsstilsændring. HVAD du spiser er ofte mindre vigtig, end HVORFOR og HVORDAN, du spiser.

Din kost udgør 100% af dit kalorieindtag, og motion og træning udgør typisk kun omkring 10-20% af din forbrænding.

I over 10 år har jeg guidet mennesker til holdbare resultater, og gjort deres vægttab og livsstilsændringer meget nemmere! Få helt styr på dit mindset, din motivation og din metode til at lykkes i et personligt onlineforløb hos mig. Skal jeg hjælpe dig?

SE OGSÅ: OVERSE IKKE N.E.A.T. AKTIVITET HVIS DU ØNSKER VÆGTTAB

 

FÅ STYR PÅ DIN KOSTRETNING


Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her