Opskrift på Chili-Cheese hakkebøffer
Saftige Chili-Cheese hakkebøffer med dampede asparges og blomkål – Nem opskrift på krydrede hakkebøffer med chili ost
Jeg elsker et godt skud chili fra tid til anden. Ikke for meget, men heller ikke for lidt.
Du har nok også hørt, at det faktisk er sundt at spise chili? Chili indeholder nemlig antioxidanterne A- og C vitamin. Antioxidanterne er naturligvis sunde, men forvent dog ikke, at din chilispisning gør en stor sundhedsmæssig forskel for dig.
Flere studier viser i øvrigt, at chili øger forbrændingen og hæmmer sultfølelse (en lille smule), hvilket er noget mange mennesker synes er eftertragtet i forbindelse med vægttab.
Forvent ingen mirakler, hverken af dine chilikrydring af maden eller nogle af de dyre kosttilskud, der lige nu bugner i slankeindustrien. Dine penge er brugt væsentligt bedre, ved at investere i en hjælpende hånd fra professionel side af, så du kan få styr på vægten.
Chili er helt sikkert sundt, spis det dog med måde. Chili kan nemt overtage hele dit måltid, så du “bare” ender med smagen af “stærkt”. Det er synd, når vi har så mange andre spændende smagsnuancer at nyde gennem vores fantastiske mad.
PRØV OGSÅ: Hakkebøffer i fad med spejlæg, spidskål, svampe og porrer
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1000 gram hakket oksekød
- 50 gram revet cheddarost (Paleo folk kan udskifte cheddar med parmesanost)
- 1 løg
- 2 hvidløgsfed(kan udelades)
- Chili - Jeg anvendte habanero chili (hellere lidt for lidt, end for meget)
- 2 terning oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
- 1 tsk peber
- 15 gram smør til stegning
- 1 blomkål
- 500 gram asparges
- Snit løg, hvidløg, chili fint, og bland ingredienserne med hakket oksekød, bouillon, peber og 50% af den revne cheddarost.
- Form 8-10 store Chili-Cheese hakkebøffer af den blandede oksefars.
- Grib en stor pande. Smelt smørret på panden ved høj varme, og steg Chili-Cheese hakkebøfferne på i smørret på panden.
- Lad begge sider af chili-cheese hakkebøfferne få en flot gylden stegeskorpe. Skru herefter ned på middel varme. Giv i alt Chili-Cheese hakkebøfferne 5-7 minutter pr. side alt afhængigt af tykkelsen. Når kødsaften er klar, der kommer ud af hakkebøfferne, er de klar til servering.
- I den sidste stegetid, fordeles resten af cheddarosten ovenpå Chili-Cheese hakkebøfferne, så den smelter inden servering.
- Rens og snit buketter af blomkålshovedet. Læg blomkålsbuketterne i en gryde med 2 centimeter vand i bunden. Bring vandet i kog, og lad blomkålsbuketterne dampe i 8-10 minutter.
- Rens og knæk bunden af dine grønne asparges, der hvor knækket/bunden selv giver efter. Læg dine asparges oveni gryden med blomkålsbuketter, når der er 2-3 minutters tilberedningstid tilbage.
- Når alle tre dele er klar, kan du servere dine chili-cheese hakkebøffer med dampede asparges og blomkålsbuketter.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]