Chili-Cheese hakkebøf med dampet asparges og blomkål

Chili-Cheese hakkebøf med dampet asparges og blomkål
Chili-Cheese hakkebøf med dampet asparges og blomkål

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  25min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB | PALEO

Skru op for varmen…

Jeg elsker et godt skud chili fra tid til anden. Det er faktisk også sundt at spise chili i moderate mængder. Chili indeholder nemlig antioxidanterne A- og C vitamin.

Flere studier viser iøvrigt, at chili øger forbrændingen (en smule) og fornemmelsen af mæthed. Så måske du bør overveje, at anvende chili i din madlavning

Chili er helt sikkert sundt, spis det dog med mådehold. Chili vil nemt overtage en hele din ret, så du “bare” ender med smagen “stærkt”. Det er synd når vi har så mange andre spændende smagsnuancer at nyde gennem vores fantastiske mad.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Chili-Cheese hakkebøf med dampet asparges og blomkål
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 800 gram hakket oksekød
  • 100 gram revet cheddarost (Paleo folk kan udskifte cheddar med parmesanost)
  • 1 stk løg
  • 1 stk hvidløg(kan udelades)
  • Chili - Jeg anvendte habanero chili.
  • ½ spsk Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 25 gram smør til stegning
Blomkål og asparges
  • 1 stk blomkål
  • 500 gram asparges
Tilberedning
  1. Snit løg, hvidløg, chili fint og hæl ingredienserne i en skål. Giv også 80% af cheddarosten en tur med kniven, så de revne strimler bliver til mindre stykker. Hæl cheddarosten i skålen.
  2. Bland oksekødet, salt og peber godt sammen med ingredienserne i skålen. Form fire store 'snebolde' af den blandede oksefars. Kast hver kugle nogle gange ned i hånden eller på et spækbræt, for at få luften ud af oksefarsen. Form her efter fire ensartede chili-cheese bøffer.
  3. Grib en pande, en 28 cm er passende. Smelt smøret på panden ved høj varme.
  4. Når smøret er smeltet, lægges bøfferne på panden. Lad begge sider af chili-cheese hakkebøfferne få en flot gylden stegeskorpe. Herefter skrues der ned på middel varme i ca 5-7 minutter pr. side alt afhængigt af tykkelsen på dine hakkebøffer. Når kødsaften er klar, er hakkebøfferne klar til servering.
  5. I de sidste minutter hakkebøfferne er på panden, fordeles de sidste 20% cheddarost ovenpå de fire hakkebøffer. Lad osten smelte ovenpå hakkebøfferne.
Blomkål og asparges
  1. Grib to passende størrelse gryder og fyld 2 cm vand i bunden i kog.
  2. Rens og snit buketter af blomkålet. Læg blomkålsbuketterne i den ene gryde og giv dem 5-7 minutter.
  3. Rens og knæk bunden af aspargeserne, der hvor knækket/bunden selv giver efter. Læg dem i den anden gryde med kogende vand i 2-3 minutter.
  4. Når alle tre dele er klar, kan du servere dine chili-cheese hakkebøffer med dampede asparges og blomkålbuketter - velbekomme

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here