CHIN-UP » Sådan træner du øvelsen!

Sådan træner du CHIN-UP

Chin-ups er, ligesom pull-ups, en fantastisk effektiv øvelse til at styrke musklerne i overkroppen, især ryg, skuldre og arme.

Chin-ups er en flerledsøvelse, hvilket betyder, at de træner flere muskelgrupper på samme tid, hvilket gør dem til en yderst effektiv måde at træne på. Chin-ups kan også forbedre din grebsstyrke ud over din overordnede overkropsstyrke.

Derudover kan chin-ups være en fantastisk måde at forbedre din kropsholdning på og kan være gavnlig til aktiviteter, der kræver styrke og kontrol over overkroppen, såsom klatring, løft og bæring – både i din fysiske træning og i livet generelt.

PRØV OGSÅ: PULL-UPS » SE HER HVORDAN DU TRÆNER ØVELSEN

 

Sådan udfører du chin-up øvelsen:

  1. Stå med front mod en chin-up bar og tag fat i den med et underhåndsgreb, som jeg viser dig i videoen. Det vil sige håndfladerne vender ud ad mod dig.
  2. Hold dine albuer tæt på din krop og spænd op i din kerne.
  3. Træk din krop op mod stangen, indtil din hage er over stangen.
  4. Sænk dig herefter langsomt ned, indtil dine arme er helt strakte.

Gentag for det ønskede antal gentagelser. I de fleste styrketræningsøvelser, giver det mening, at du presser dig selv til eller meget tæt på udmattelse.

Her er et par ekstra tips ril chin-ups:

For at gøre øvelsen nemmere kan du bruge et træningselastikker (resistantbands) eller få en træningspartner til at give dig lidt hjælp i øvelsens koncentriske løftefase.

For at gøre øvelsen mere udfordrende kan du bruge et smallere greb, have vægt fastgjort i et dips bælte, fylde en rygsæk eller holde en håndvægt mellem fødderne.

Det er vigtigt at fokusere på den rigtige form for at få mest muligt ud af denne øvelse og for at undgå skader. 

SE OGSÅ: DE OVER 100 ANDRE GRATIS TRÆNINGSØVELSER HER

Rigtig god træning!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her