Farserede porrer – Klassisk opskrift
Klassisk, let og lækker opskrift på farserede porrer i ovn med sprøde knoldsellerirösti og kogte porrer
Hvornår spiste du sidste gang farserede porrer? Præcis! Der går typisk alt for længe imellem. Jeg hiver med jævne mellemrum nogle af de gode gamle klassikere frem og giver dem et nyt, lækkert og gerne sundhedsfremmende grøntsagstwist.
Der findes så mange gamle klassikere der smager lækkert! Dem skal vi da holde liv i – evt. i form af nye, kreative og sundere fortolkninger.
Jeg håber du har lyst til at forkæle et vennepar, din familie, din partner eller dig selv med denne velsammensatte fortolkning af klassikeren i den nærmeste fremtid.
KAN FARSEREDE PORRER FRYSES?
Ja, farserede porrer kan fryses fx i lufttætte beholdere eller fryseposer for at bevare deres kvalitet. Når du er klar til at spise dem, kan du tø dem langsomt op i køleskabet eller på køkkenbordet og derefter varme dem forsigtigt op igen.
Porrernes konsistens kan dog blive en anelse mere vandige i det efter nedfrysning – dog ikke noget der gør, at du ikke kan nedfryse en rest farserede porrer.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 gram hakket kalv- og svinekød
- 1 æg
- 1 stort løg
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1,5 tsk salt (cirka 7-8 gram)
- + evt. andre favorit-krydderier
- 3-4 porrer
- 1 knoldselleri
- 2 æg
- 1,5 tsk salt
- ½ friskkværnet sort peber
- + evt. andre favorit-krydderier
- Skyl, rens og snit hver af porrerne i aflange stykker af cirka 5-7 centimeter.
- Fyld porrestykkerne i en passende størrelse gryde, dæk porrerne med vand, og kog porrestykkerne i cirka 10 minutter.
- Afkøl efterfølgende ⅔ dele porrestykkerne under koldt vand. Pak den sidste ⅓ ind i stanniol, så de holder sig lune.
- OBS: Forbered gerne farsen, mens porrerne koger
- Snit eller hak løget fint og bland det i en skål med kalv- og flæskefarsen, æg, salt og peber.
- Placer nu en portion fars i din ene håndflade, læg et af de afkølede porrestykker ovenpå farsen, og form farsen om hver af porrerne i et jævnt lag.
- Placer hver af de farserede porrer på en bradepande beklædt med bagepapir. OBS. Både Knoldsellerirøsti og de farserede porrer skal tilberede cirka 20-25 minutter, så tænd først ovnen på 200 grader varmluft, når knoldsellerirøstiene er ved at være klar til tilberedning i ovnen.
- Med en skarp kniv fjernes skrællen på knoldsellerien. Snit knoldsellerien groft, så det kan gå i en foodprocessor.
- Riv knoldselleristykkerne i din foodprocessor. Vælg et størrelse mellem eller lille rivejern.
- Bland den revne knoldselleri med æg, salt, peber og evt. andre favorit-krydderier.
- Grib en passende håndfuld at knoldselleriblandingen, pres væden godt ud, og tryk mængden igennem en ringform(cirka 5-7 cm) og ud på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Gentag processen indtil du har lavet cirka 16 flotte runde knoldselleri-basilikumsrøsti på en bageplade.
- Bag dine knoldselleri-basilikumsrøsti i ovnen, i cirka 10 minutter, hvorefter røstiene vendes og bages i yderligere 10 minutter til de er godt sprøde og gyldne.
- Server de farserede porrer med knoldsellerirøsti og de lune porrer fra stanniolen.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Jeg vil aldrig få præmie for udseendet på min mad, men når det smager dejligt så…
Næste gang skal min fars være mere fast men det lykkedes at lave nogle gigantiske farserede porrer og nogle rigtig gode rösti… Det kan anbefales at stege nogle på panden så man kan lave en gang pandesovs (evt med stegte løg) af stegeskyen. Bare (løg og) fløde på og kog ind. Mums
Tak for skøn feedback – smag trumfer udseende 😀 mums
Dejligt du følger med LEVBEDRE.DK og lader dig inspirere – TAK
JC // LEVBEDRE.DK