Flammegrillet kalve rib-eye, med blandet salat, pesto-tomater og chili-aioli

Flammegrillet kalve rib-eye, med blandet salat, pesto-tomater og chili-aioli
Flammegrillet kalve rib-eye, med blandet salat, pesto-tomater og chili-aioli

2 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Skyd weekenden i gang med rigtig god mad…

Jeg vil indlede med at understrege, at denne opskrift ikke er så kompliceret, som den måske ser ud til ved første øjekast nedenfor.

Opskriften er opdelt i fire nemme dele, så den er lige til at gå til 🙂

Favoritten tager cirka en halv times tid at lave, og er perfekt weekendmad.

Med denne opskrift i hånden, har du et velsmagende es i ærmet, som dine gæster helt sikkert vil elske. Byd dig selv, din bedre halvdel eller nogle skønne gæster på dejlig mad henover weekenden.

Tip! Vil du gerne imponere gutterne eller din mand, så er flammegrillet rib-eye steak typisk en sikker 😉

OBS! Opskriften her indeholder selvsagt nogle ret energitætte elementer, som hurtigt kan løbe op i kalorieregnskabet. Har du et ønske om at reducere kalorierne en smule, så kan du med fordel moderere din indtagelse af aioli, pesto, flødeost og fetaost.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Flammegrillet kalve rib-eye, med blandet salat, pesto-tomater og chili aioli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser
Kalve rib-eye steaks med marinade af hvidløgssmør
  • 2 stk Kalve rib-eye steaks
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • Flødeost med krydderurter(jeg brugte det ovenpå rib-eye'n - kan udelades)
  • Salt
  • Peber
Blandet salat
  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille gulerod
  • 1 glas oliven med mandler
  • 50 gram fetaost i tern (Puk ost er min favorit)
  • 10 cm agurk
Pestotomater
  • 6 cocktail tomater
  • 2 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 5 macadamianødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser hav- eller stensalt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Hjemmelavet Chili aioli
  • 1 æggeblomme (pasteuriseret om du vil)
  • 2-3 knivspidser chilipulver eller tilsvarende frisk chili - prøv dig frem 😉
  • 1 knivspids hav- eller stensalt
  • ¼ tsk dijonsennep
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
Tilberedning
Kalve rib-eye steaks med marinade af hvidløgssmør
  1. Skræl, knus og bland hvidløget med med smøret.
  2. Mariner de to kalve rib-eye steaks i hvidløgssmøret, og krydder dem med salt og peber.
  3. Ti til femten minutter inden spisetid, tænder du op i gasgrillen(eller grillpande, hvis ikke du har en gasgrill)
  4. Når grill eller pande er godt varm, grilles de to kalve rib-eye steaks i ca 3-4 min per side.
Blandet salat
  1. Skyl grøntsagerne. Skræl og snit rødløget og skræl og strimmel guleroden. Bland babyspinat og rucolasalat med rødløg og gulerod og tilføj fetatern og mandelfyldte oliven.
  2. Skyl agurken og snit den til stave eller i stykker så den kan blandes i salaten.
Pestotomater
  1. Skyl den friske persillen. Stop persille og resten af ingredienserne i en minihakker, blender eller lignende. Start med ½ dl olivenolie og giv evt. persillepestoen lidt ekstra, hvis den mangler.
  2. Blend din ingredienserne sammen i 30-60 sekunder. Konsistensen på pestoen, skal være lidt grødagtig i det. Bland pestoen med friske cocktail tomater og anret pesto-tomaterne på tallerkenerne.
Hjemmelavet Chili aioli
  1. Hæld æggeblomme, salt, dijonsennep og chili i et høj glas(evt. det tilhørende stavblenderglas).
  2. Sæt stavblenderen i glasset og hæld olivenolien i efterfølgende.
  3. Hold stavblenderen mod bunden og begynd af blende. Efter kort tid vil chili aiolien begynde at blive tyk og mayonnaiseagtig. Kør blenderen lidt op og ned, til hele mængden er blev tyk.
  4. Nu hvor du har lavet verdens hurtigste chili aioli, mangler du blot at smage på herligheden og evt. efterjustere smagen en smule.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor.

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here