Flammegrillede kalve rib-eye steaks med salat, pesto-tomater og chili-aioli

Flammegrillede kalve rib-eye steaks med salat, pesto-tomater og chili-aioli
Flammegrillede kalve rib-eye steaks med salat, pesto-tomater og chili-aioli

Prøv flammegrillede kalve rib-eye steaks med salat

Trænger du til rigtig lækker mad, så prøv opskriften på flammegrillede kalve rib-eye steaks med salat, pesto-tomater og chili-aioli

Jeg vil indlede med at understrege, at denne opskrift ikke er så kompliceret, som den måske ser ud, ved første øjekast nedenfor. Jeg har opdelt opskriften i fire nemme dele, så den er både nem og lige til at følge, lave noget af og vælge ud fra, hvis du ønsker det.

Favoritopskriften tager cirka en halv times tid at lave, og må siges at være perfekt weekend-, gæste- og hyggemad, hvis du spørger mig.

Med denne opskrift i hånden, har du en yderst velsmagende madopskrift i ærmet, som dine gæster vil elske dig for at servere. Byd dig selv, din bedre halvdel eller dine skønne gæster på dejlig mad i weekenden, ferien eller på en hverdagsaften med god tid til hygge.

Pssst! Til kvinderne derude, hvis du gerne imponere din mand, så server flammegrillede rib-eye steaks. Og til mændene derude, hvis du gerne vil imponere gutterne eller din bedre halvdel, så er denne madopskrift typisk et sikkert hit.

OBS! Opskriften her indeholder selvsagt nogle ret energitætte elementer, som hurtigt kan løbe op i kalorieregnskabet. Og har du et ønske om at reducere kalorierne med vægttab for øje, så kan du med fordel moderere din indtagelse af aioli, pesto, flødeost og fetaost.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Flammegrillede kalve rib-eye steaks med salat, pesto-tomater og chili-aioli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
Kalve rib-eye steaks med marinade af hvidløgssmør
  • 2 stk Kalve rib-eye steaks
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 2 tsk flødeost til ovenpå rib-eye steaks - kan udelades
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Blandet salat
  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille gulerod
  • 1 glas oliven med mandler
  • 50 gram fetaost i tern (Puk ost er min favorit)
  • 10 cm agurk
Pestotomater
  • 6 cocktail tomater
  • 2 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 5 macadamianødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser salt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Hjemmelavet Chili aioli
  • 1 æggeblomme (pasteuriseret om du vil)
  • 2-3 knivspidser chilipulver eller tilsvarende frisk chili - prøv dig frem 😉
  • 1 knivspids salt
  • ¼ tsk dijonsennep
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
Sådan gør du:
Kalve rib-eye steaks med marinade af hvidløgssmør
  1. Skræl, knus og bland hvidløget med med smørret.
  2. Mariner de to kalve rib-eye steaks i hvidløgssmørret, og krydder dem med salt og peber.
  3. Ti til femten minutter inden spisetid, tænder du op i gasgrillen(eller grillpande, hvis ikke du har en gasgrill)
  4. Når grill eller pande er godt varm, grilles de to kalve rib-eye steaks i ca 3-4 min per side.
Blandet salat
  1. Skyl grøntsagerne. Skræl og snit rødløget og skræl og strimmel guleroden. Bland babyspinat og rucolasalat med rødløg og gulerod og tilføj fetatern og mandelfyldte oliven.
  2. Skyl agurken og snit den til stave eller i stykker så den kan blandes i salaten.
Pestotomater
  1. Skyl den friske persillen. Stop persille og resten af ingredienserne i en minihakker, blender eller lignende. Start med ½ dl olivenolie og giv evt. persillepestoen lidt ekstra, hvis den mangler.
  2. Blend din ingredienserne sammen i 30-60 sekunder. Konsistensen på pestoen, skal være lidt grødagtig i det. Bland pestoen med friske cocktail tomater og anret pesto-tomaterne på tallerkenerne.
Hjemmelavet Chili aioli
  1. Hæld æggeblomme, salt, dijonsennep og chili i et høj glas(evt. det tilhørende stavblenderglas).
  2. Sæt stavblenderen i glasset og hæld olivenolien i efterfølgende.
  3. Hold stavblenderen mod bunden og begynd af blende. Efter kort tid vil chili aiolien begynde at blive tyk og mayonnaiseagtig. Kør blenderen lidt op og ned, til hele mængden er blev tyk.
  4. Nu hvor du har lavet verdens hurtigste chili aioli, mangler du blot at smage på herligheden og evt. efterjustere smagen en smule.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor.

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here